Події

У селищі Житомирської області водій вантажівки пропонував поліцейським 2 тис. грн хабаря, бо не пройшов техогляд авто

16 April 2024, 11:11

На Звягельщині чоловік намагався хабарем переконати поліцейських не складати адмінматеріали.

Про це 16 квітня повідомляє поліція Житомирської області.

«Вдень 13 квітня патрульні Звягельського районного відділу поліції у селищі Городниці зупинили автомобіль «КамАЗ» за порушення водієм Правил дорожнього руху. За кермом перебував місцевий житель. Правоохоронці з’ясували, що чоловік своєчасно не пройшов обов’язковий технічний контроль транспортного засобу. Для того, аби уникнути адміністративної відповідальності, він запропонував поліцейським 2 тисячі гривень», - йдеться в повідомленні.

Відтак на місце поді було викликано слідчо-оперативну групу Звягельського райвідділу, працівники якої задокументували усі обставини.

Слідчі поліції розпочали за вказаним фактом кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, що карається штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

А патрульні оформили відносно водія адміністративні матеріали за ч. 3 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу…) КУпАП.

«Нагадуємо, керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов, тягне за собою накладення штрафу», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, водію, який у вересні 2023 року порушив ПДР у Звягелі, не мав прав та пропонував правоохоронцям хабар – 100$, присудили штраф. 27 березня пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області повідомила, що сума штрафу становить 17 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2024 року у Любарській громаді нетверезий водій-правопорушник намагався відкупитися за нетверезе водіння та запропонував правоохоронцям понад 10 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар авто поліція вантажівка Городниця техогляд  
Матеріали по темі