Події

У громаді Житомирської області нетверезий водій без права керування запропонував правоохоронцям понад 10 тис. грн відкупного

21 March 2024, 15:54

У Любарській громаді нетверезий водій-правопорушник намагався відкупитися за нетверезе водіння та запропонував правоохоронцям понад 10 тис. грн.

Про це 21 березня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

За інформацією поліції, 20 березня близько 17:20 правоохоронці відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського РУП під час патрулювання у селищі зупинили автомобіль «Renault», керманич якого порушував Правила дорожнього руху. Під час спілкування з водієм, 50-річним жителем Чернівецької області, поліцейські запідозрили його нетверезий стан. Покази алкотестера підтвердили сумніви правоохоронців. Також поліцейські встановили, що відносно чоловіка встановлене тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

За таких обставин інспектори поліції склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху), ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами), та ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…)КУпАП.

«Щоб уникнути покарання за вчинені правопорушення, керманич запропонував поліцейським відкупне. Чоловік не зважав на неодноразові попередження патрульних про неприпустимість таких дій та поклав понад 10 тисяч гривень у службовий автомобіль. Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди правоохоронцям був задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського РУП, які прибули за викликом колег», - зазначають у ГУНП.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, вдень 11 березня у Малині патрульні виявили водія Mazda, який перебував за кермом у нетверезому стані, відтак керманич запропонував правоохоронцям 8 тис. грн відкупного.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2024 року у Брусилівській громаді водій-правопорушник намагався відкупитися від поліцейських п’ятьма тисячами гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліцейський водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій 
Матеріали по темі