Суспільство

Житомирський ведмедик для англійської королеви

17 December 2007, 08:34

Два плюшеві ведмедики для англійської королівської родини.

Саме такі різдвяні подарунки вибрали члени “Дворянського союзу“ Житомира для королеви Єлизавети і принца Чарльза. Купували - у звичайному іграшковому магазині. На обох витратили 120 гривень. Для королеви - ведмедик світлий, для принца Чарльза - трохи темніший. У бандероль з ведмедиком для королеви покладуть ще й листівку з побажаннями - англійською мовою, звичайно.
Житомирські дворяни до подарунку монархам підійшли ретельно. Кажуть - у цій справі усе має значення: розмір, колір та оформлення іграшки. А от якою саме повинна бути ця іграшка - довго не розмірковували. Традиція понад усе.
Вадим-Роланд Майкл Кіплінг (баронет, Магістр “Дворянського союзу“): “Стара англійська традиція – дарувати ведмедиків родичам. Це ще з ХІХ сторіччя, з того часу, як в Англії вбили останнього ведмедя“.
Про родичів баронет Вадим-Роланд Майкл Кіплінг говорить не випадково. Очільник житомирських дворян стверджує - він рідня британській королеві. Далека, щоправда. Вадим-Роланд Майкл вирахував, що доводиться Єлизаветі Другій шестирідними дядьком, і таким ж дідом - наступнику британського престолу Чарльзові. Бо у них спільний предок - німецький герцог Ернст фон Саксен-Кобург-Готський.
Житомирські дворяни твердять - з Букінгемським палацом у них постійний контакт. 14 листопада, на уродини принца Чарльза, теж відсилали йому подарунки. При цьому намагаються дотримуватися усіх тонкощів етикету щодо монарших осіб. А от подарунків у відповідь від британської королеви житомирські дворяни не чекають. Кажуть, своїм привітанням просто хочуть нагадати королівській родині про Україну.

http://24tv.com.ua


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі