Місто

Найбільш пожежонебезпечні об’єкти в Житомирі драмтеатр та гуртожитки

3 April 2012, 09:54

2 квітня в Житомирській облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-еколочної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні начальник управління Держтехногенбезпеки в Житомирскій області Ігор Стельмашов зазначив, що в області стан протипожежного захисту об’єктів культури, охорони здоров’я, освіти та установ соціальної сфери незадовільний. Пожежні вимоги порушенні в державному університеті імені Івана Франка та в Житомирському державному технологічному університеті. Є проблеми з гуртожитками практично всіх навчальних закладів області: несправність сигналізацій, закінчений термін придатності обслуговування вогнегасників, поганий доступ до аварійних проходів тощо.

«Є проблема й з Житомирським обласним музично-драматичним театром імені Івана Кочерги. Будівля експлуатується вже понад 30 років, система автоматичного пожежогасіння давно потребує ремонту. На це потрібно понад 6 млн. грн., крім того в приміщенні театру слід було б зробити й вогнезахисну обробку залу та сцени», - зазначив Ігор Стельмашов.

Також начальник управління Держтехногенбезпеки відмітив, що в області практично у всіх лікарнях не працює сигналізація.

Заступник Житомирського губернатора Микола Олещенко наголосив на проблемі пожежобезпеки в Ходорківському психоневрологічному інтернаті.

«Будівля вже давно не відповідає пожежним нормам. 220 підопічних живуть у приміщенні колишнього гуртожитку цукрового заводу. Там прохідні кімнати, в яких живуть по 5-7 осіб, коридори в них вузькі. З одного крила будівлі немає виходів взагалі, з іншого є пожежна драбина, але скористатися нею для цих людей немає можливості, так як встановлена вона дуже незручно. У випадку пожежі рятувальники просто не зможуть і не встигнуть всіх евакуювати, а самі мешканці інтернату не зможуть вибратися», - зазначив Микола Олещенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі