Місто

Житомирський водоканал отримав повний комплект німецького обладнання для очистки води

27 April 2012, 13:47

На житомирський водоканал надійшла заключна партія обладнання для виробництва гіпохлориту натрію, який використовуватиметься для підготовки питної води. 

Про це  Житомир.info  повідомили в прес-службі КП "Житомирводоканал". 

Відхід від традиційного і небезпечного хлору й застосування нової технології  - є вагомим кроком, направленим на модернізацію водного господарства обласного центру і представляє найсучасніші досягнення у галузі водопідотовки.

Над проектом по модернізації системи водопідготовки з виведенням з експлуатації застарілого обладнання хлораторної, побудованої ще на початку 80-их років, на підприємстві працювали не один рік. Проект було включено в державну програму «Питна вода України». І лише в цьому році проект вдалося втілити у життя.

Монтаж та пусконалагоджувальні роботи технологічного обладнання забезпечують фахівці німецької фірми ALLDOS, які на сьогодні є беззаперечними лідерами у сфері новітніх технологій в галузі водопідготовки.

Нову технологію житомирський водоканал почне застосовувати вже з кінця травня, - повідомляють у пресс-службі мерії.

Нагадаємо, в січні 2012 року керівництво водоканалу та заступник мера Микола Боровець запросили представників ЗМІ на презентацію проекту міні-заводу по виробництву гіпохлориту натрію, який планувалося використовувати для очищення води. В березні цього ж року Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за ознаками здійснення злочинів за статтею присвоєння, розтрати майна чи заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем, Кримінального кодексу України. Ця справа стосувалася договірних зобов’язань по поставці обладнання гіпохлоритної установки на Житомирський водоканал.

Фото пресс-служби КП "Житомирводоканал"

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі