Суспільство

В Житомирській області 1700 сімей можуть отримати житло на пільгових умовах

22 June 2012, 14:19

22 червня в Житомирі відбулась розширена нарада з питань іпотечного кредитування, на якій обговорювався механізм виконання соціальної програми «Доступне житло» в Житомирській області.

В Україні уже почала діяти програма пільгового кредитування житла, за якою державні та комерційні банки надаватимуть громадянам позики під 2-3% річних, решта відсотків по іпотечним кредитам покриватиметься за рахунок держави. За цією програмою на Житомирську область для покриття відсотків по іпотечним кредитам було виділено 27 млн. 934 тис. грн. Розпорядником цих коштів визначено головне управління будівництва та архітектури облдержадміністрації, яке вже розподілило дану суму по районам області пропорційно до кількості населення.

«На сьогоднішній день ми маємо можливість допомогти 1700 сім’ям в Житомирській області отримати житло за пільговими умовами кредитування», - повідомив перший заступник Житомирського губернатора Микола Олещенко та зазначив, що по Житомирській області вже схвалено 3 об’єкти житлового будівництва, які можуть брати участь у програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів. Це 18-квартирний будинок в м. Овруч, 32-квартирний будинок в смт. Попільня та 40-квартирний будинок в м. Коростень.

На Житомир по програмі «Доступне житло» виділено понад 6 млн. грн. Зараз проводиться робота по визначенню об’єктів житлового будівництва, які повинні пройти відповідну акредитацію. За висновками спеціалістів під критерії відбору підпадає 14 квартир в новобудові по вул. Богуна, 5. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі