Суспільство

«Право на батьківство: вихід є!»: житомирські родини можуть безкоштовно пройти обстеження в клініці «Мать и дитя»

22 June 2012, 18:00

 21 червня мережа клінік «Мать и дитя» провела в Житомирі прес-конференцію з питань безпліддя та презентувала соціальний проект «Право на батьківство: вихід є!»

На сьогоднішній день демографічна ситуація в Україні свідчить про значне скорочення населення в країні. За останні 20 років українців стало на 6 млн. менше. Не останню роль в цій сумній статистиці відіграє проблема безплідних родин. Зараз відсоток жінок та чоловіків з порушенням репродуктивної функції досягає 30%, ще у 30% пар діагностується безпліддя обох партнерів. Таким чином, майже кожна п’ята родина не може зачати дитину традиційним способом.

Здійснити мрію багатьох сімейних пар на отримання довгоочікуваної дитини може репродуктивна медицина. Сучасні клініки використовують новітні технології діагностики та лікування безпліддя, даючи надію сотням і тисячам родин в Україні.

Міжнародна мережа центрів «Мать и дитя» працює в Україні вже 15 років. За цей час завдяки роботі досвідчених лікарів та застосуванню сучасних методик екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) Росіїнародились тисячі малюків. Лише протягом одного року в клініках «Мать и дитя» в Росії і Україні проводиться майже 5000 програм ЕКЗ, в той час як усі разом приватні клініки України здійснюють близько 11000 подібних програм.

Гендиректор мережі клінік «Мать и дитя» Наталія Данкович зазначила, що безпліддя – це не вирок. Більше того, майже кожна пара, якій поставили діагноз безпліддя, здатна народити власну дитину завдяки сучасним технологіям в галузі репродуктивної медицини.

«Новітні репродуктивні технології дозволяють практично кожній сімейній парі народити свою дитину. Клініка «Мать и дитя» ініціює ряд соціальних проектів та прагне зробити лікування для пацієнтів з різних регіонів України доступнішим, щоб якомога більше сімей змогли відчути щастя батьківства», - розповіла Наталія Данкович.

Своєю радістю довгоочікуваного материнства з присутніми поділилася житомирянка Тетяна, яка завдяки старанням лікарів клініки «Мать и дитя» змогла завагітніти внаслідок екстракорпорального запліднення.

«Материнство – це неймовірна радість та щастя! Я проходила безліч обстежень та програм лікування, але жодне зусилля не давало результатів. Я продовжувала вірити та сподіватися і, нарешті, отримали бажаний результат. Моя мрія стати мамою здійснилася завдяки турботі та професійності лікарів клініки «Мать и дитя». Ці люди здатні робити справжні дива!», - зі сльозами радості на очах розповіла Тетяна.

Наразі клініка «Мать и дитя» презентувала в Житомирі соціальний проект «Право на батьківство: вихід є!». В рамках даного проекту сім’ї, які мають проблеми з репродуктивним здоров’ям, мають можливість безкоштовно отримати консультації кращих спеціалістів клініки «Мать и дитя» та пройти базову програму обстеження в медичному центрі в Києві.

«Право на батьківство: вихід є!» - це особлива можливість для багатьох родин з регіонів отримати кваліфіковану допомогу і реалізувати свої надії та сподівання на щасливу родину. Дитячий сміх та такі довгоочікувані слова «ма-ма» і «та-то» з вуст найріднішої у світі людини – справжнє диво, але в клініці «Мать и дитя» чудово знають, як зробити це диво реальністю. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі