Суспільство

Громадський контроль житлово-комунального господарства міста Житомир

26 December 2007, 18:21

Жителі міста Житомир по-різному оцінюють якість надання комунальних послуг. Результати соціологічного дослідження, проведеного Житомирським обласним Центром молодіжних ініціатив у липні 2007 р. показали, що найбільше житомиряни незадоволені роботою ВРЖЕпів та ЖБК щодо надання таких комунальних послуг, як вивезення побутових відходів, прибирання та ремонт під’їздів, ремонту та облаштування прибудинкових територій, - повідомляє

«Громадський простір».

Головною причиною низької якості комунальних послуг була визначена безвідповідальність організацій, що надають такі послуги.
Переважна більшість населення не довіряє цим організаціям щодо цільового використання коштів, сплачених користувачами за комунальні послуги. Найбільш дієвим методом зміни ситуації споживачі вважають встановлення контролю за використанням коштів, сплачених за комунальні послуги, та залучення громадян до оцінювання якості цих послуг. Але діючих механізмів, які б покращили ситуацію у комунальній сфері, не існує. Громада має сама включитися у цей процес та вплинути на розвиток інфраструктури міста.

В процесі реалізації було відкрито громадську приймальню та телефонної „гарячої лінії”, завдяки роботі яких громадяни могли отримати інформацію щодо своїх прав в житлово-комунальній сфері, допомогу в оформлені скарг на неправомірні дії або бездіяльність посадових осіб комунальної сфери, роз’яснення щодо порядку створення, засад функціонування, прав та повноважень об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), будинкових комітетів, щодо переваг ОСББ перед ЖЕКами, ЖБК.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі