Суспільство

Житомирська область зустріла учасників міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії»

23 July 2012, 14:38

З 21 липня через Житомирську область проліг маршрут 19 учасників міжнародної естафети-марафону «Всесвітній біг заради гармонії».

На межі Іванківського району Київської області і територією Морозівської сільської ради Малинського району спортсменів із факелом у руках хлібом-сіллю зустрічали очільники району та місцеві жителі.

«Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою покращення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Естафета - не комерційний проект, вона не проводиться на підтримку якоїсь політичної партії. Його учасники із різних регіонів України і різних професій пропагують добру волю людям в усьому світі, здоровий спосіб життя, соціальну активність, налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповагу між мешканцями різних областей України. Така акція, організована міжнародною мережею волонтерів,  проводиться у понад ста країнах світу протягом останніх 25 років.», - розповів капітан команди Євген Фурс.

Європейська частина естафети стартувала 23 лютого 2012 року в Португалії. Європою спортсмени пробіжать територіями 45 країн, загальною довжиною 24 тисячі 880 кілометрів. Фініш відбудеться 8 жовтня в столиці Австрії Відні.

Бігуни української команди з 7 по 10 липня супроводжували європейську команду теренами Одеської області від кордону з Молдовою до кордону з Румунією. Шлях українських марафонців проліг територією Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Київської, а тепер і Житомирської, Рівненської та Волинської областями. Фінішувати спортсмени  планують у Луцьку 28 липня у день початку ХХХ літніх Олімпійських ігор у Лондоні. Цього року протяжність маршруту естафети в Україні становить близько півтори тисячі кілометрів, тривалість – 22 дні.

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 46 500 кілометрів у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 300 тисяч українців.

Територією Житомирщини спортсмени пробіжать понад 280 кілометрів дорогами Малинського, Коростенського, Лугинського та Олевського районів.

Під час естафети у Малинському районі до бігунів приєдналися учні дев’ятого, восьмого, шостого та четвертого класів Морозівської школи. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі