Політика

Геннадій Зубко: Депутати Житомирської міськради зібрали 26 підписів для скликання позачергової сесії щодо мовного закону

24 July 2012, 10:48

За ініціативою депутатів від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» за декілька днів буде скликано позачергову сесію Житомирської міської ради, яка розгляне звернення до Президента України з вимогою ветувати ухвалений з порушеннями закон «Про засади державної мовної політики».

Про це повідомляє керівник Житомирського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» Геннадій Зубко.

«Наразі під вимогою скликати позачергову сесію нами зібрано 26 підписів. Це підписи депутатів «Фронту Змін», «Батьківщини»,  «Свободи», «Громадянської позиції», «Молодіжної партії» та позафракційних. На відміну від депутатів обласної ради, депутати міськради чітко заявили свою позицію щодо мовного законопроекту, - говорить Геннадій Зубко. – Обласна ж рада намагається самоусунутись від втручання в доленосні для кожного громадянина України питання. Депутати заховалися мов  «черепахи в панцирах»  й чекають, що ситуація вирішиться сама по собі. Але громада делегує представників в раду не для того, щоб вони відсиджувалися, а для того, щоб відстоювали інтереси і позицію громади. В Житомирі створено обласний осередок комітету захисту української мови. Житомиряни виступили проти мовного закону й дали доручення депутатам скликати з цього питання сесії місцевих рад всіх рівнів».

Відповідно до Регламенту Житомирської міської ради: «Сесія міської ради повинна бути скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу міської ради». Всього в Житомирській міськраді 60 депутатів.

Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина» ініціює такі скликання по всій області. Новоград-Волинська, Малинська, Олевська міські та Червоноармійська, Баранівська, Радомишльська районні та Богунська районна в місті Житомирі ради вже ухвалили свої вимоги ветувати закон. Для скликання позачергової сесії Житомирської обласної ради зібрані підписи депутатів фракцій «Фронт Змін» та «Батьківщина». Підтримали ініціативу позафракційні депутати. Але підписів не вистачає.

Депутати Об’єднаної опозиції, як і громада,  розраховують на послідовність у своїх політичних заявах і вчинках Володимира Литвина та його одно партійців. 12 липня 2012 року звернення про скликання позачергової сесії передали фракції «Народної партії» в Житомирській обласній раді, але депутати цієї фракції не відреагували. Тоді Геннадій Зубко надіслав відкритий лист голові Верховної Ради Володимиру Литвину, яким закликав «Народну партію» та її очільника діяти відповідно до своїх заяв щодо не підтримки мовного законопроекту, а відтак підписати вимого про скликання позачергової сесії Житомирської облради та підтримати звернення до президента ветувати закон.

Прес-служба Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» у Житомирській області

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі