Місто

В Житомирі заклали капсулу з нагоди початку будівництва музею природи

21 September 2012, 17:59

21 вересня в Житомирі на Замковій горі відбулись урочисті заходи з нагоди початку будівництва музею природи.

У цей день очільники області та керівництво музею на місці зведення майбутньої будівлі заклали капсулу з посланням нащадкам.

«Сьогодні, 21 вересня 2012 року, напередодні 75 річниці створення Житомирської області з Божого благословіння закладено цю капсулу з нагоди початку будівництва музею природи в Житомирі. Історія музею бере початок 10 жовтня 1865 року, коли в будинку губернатора Чорткова була виставлена його колекція з 48 мінералів та гірських порід. Вона стала основою музейного зібрання. Сьогодні цей оберіг природи, як відділ обласного Краєзнавчого музею, налічує 12 тисяч одиниць збереження, має репутацію одного з провідних в Україні, а його колекція одна з кращих історично-природничих зібрань. Він також є центром екологічної освіти області. З 1987 року музей природи діяв у культовому приміщенні. У 2012 році, завдяки зусиллям керівництва області, історичну справедливість відновлено. Православній громаді Житомирської єпархії УПЦ повернуто Хрестовоздвиженський храм, а музей невдовзі отримає нове приміщення. Сьогодні ми закладаємо початок подальшої розбудови музею природи. Через роки, звертаючись до вас, дорогі нащадки, ми передаємо вам свої вітання і прохання достойно продовжити справу, розпочату нами та нашими попередниками, любіть, бережіть і розбудовуйте музей, примножуйте його колекцію, наукові здобутки і добрі справи на радість людям, батьківщині і рідній землі. Від імені громади Житомирщини голова облдержадміністрації Рижук, голова обласної ради Запаловський, працівники культури, краєзнавці, музейні співробітники, громадськість області. 21 вересня 2012 року», - зазначається у посланні.

Після закладення капсули відбулось урочисте освячення місця, де найближчим часом має бути збудоване нове приміщення музею природи в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, музей природи в Житомирі планують збудувати до 31 грудня 2012 року. На його будівництво використають 13,6 млн. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі