Суспільство

Як пройде День Соборності на Житомирщині

10 January 2008, 10:11

На Житомирщині широко відзначатимуть 89-ту річницю проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР

Облдержадміністрацією спільно з обласною радою розроблено план заходів, які пройдуть на теренах області в рамках відзначення історичної дати,- повідомляє прес-служба облдержадміністрації

Зокрема, передбачено проведення урочистих зборів у кожному районі та місті, покладання квітів до пам'ятників видатних політичних та державних діячів, у тому числі - до меморіальної дошки першому Президенту УНР Михайлу Грушевському, меморіального погруддя В'ячеслава Чорновола, пам'ятників Тарасові Шевченку, Іванові Франку, пам'ятнику жертвам голодомору "Сумуючий ангел" ( все це у Житомирі), пам'ятному знаку Героям-учасникам Зимового походу в містечку Базар Народницького району та інших. В обласному центрі святкові урочистості з нагоди Дня соборності відбудуться 22 січня в Житомирській обласній філармонії.

Учні усіх шкіл області активно долучаться до проведення всеукраїнської акції - відкритих уроків на тему "Діти єднають Україну".

Упродовж січня в закладах культури області відбудуться тематичні культурно-мистецькі акції, виставки-конкурси художніх робіт. У музеях та бібліотеках буде відкрито експозиції, присвячені вшануванню пам'яті видатних діячів Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки; організовано книжкові виставки, читацькі конференції.

В обласному державному архіві працюватиме експозиція архівних документів та фотоматеріалів, присвячена 89-й річниці проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР та 90-річчю першого українського уряду.

У рамках підготовки до визначної дати райдержадміністраціям та міськвиконкомам рекомендовано звернутися до релігійних організацій області з пропозицією провести молитву за Україну з нагоди Дня Соборності України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі