Суспільство

В Житомирській області через снігові замети у села не ходять автобуси

14 December 2012, 13:24

 Через снігопади і погане очищення доріг чимало сіл Житомирської області залишились без автотранспортного сполучення. Найбільше в цьому плані постраждали села Малинського району.

Про це  Житомир.info розповів заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Житомирської облдержадміністрації Анатолій Горецький.

«Через погодні умови сільська місцевість дійсно лишилася без транспортного сполучення. Це надзвичайна ситуація, але вона вирівнюється. Люди працюють над цим цілодобово. Однак без автотранспортного зв’язку досі лишаються 12 сіл. Питання перебуває на контролі, тож, думаю, до кінця тижня все налагодиться», - прокоментував ситуацію Анатолій Горецький.

Посадовець пояснив, що автодороги блокують не лише снігові замети, а й дерева, що падають на проїжджу частину. Боротися з наслідками примх природи заважає далеко не ідеальний стан снігоочисної техніки або її відсутність.

«Ми знали, що зима буде. Але технічний стан машин, за допомогою яких боремося з наслідками негоди, не найкращий. Сільські голови на місцях заключають договори з підприємствами, що мають техніку, за допомогою якої можна очистити дорогу від снігу та ліквідувати інші наслідки негоди», - розповів Горецкий.

Також роботі заважає недостатня кількість пального.

«Коштів на пальне не вистачає. Ми просимо у держави, щоб нам виділили на ці потреби 3,5 мільйона гривень. Ще 0,5 мільйона, сподіваємось, виділять з бюджету області. Щодо останнього, то це питання буде розглядатися на найближчій сесії облради», - розповів Анатолій Горецький.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі