Влада

Міська влада хоче інтегрувати Житомир у світовий інформаційний простір. Програма економічного і соціального розвитку

9 January 2013, 14:58

 На фінансування заходів Програми економічного і соціального розвитку Житомира у 2013 році планують витратити 293,8 млн.грн. з міського бюджету.

Проект програми, який має затвердити сесія міської ради, опублікований на сайті Житомирської мерії.

«Головною метою Програми на 2013 рік є практична концентрація зусиль усіх гілок місцевої влади на забезпечення подальшого розвитку економіки, підтримки малого і середнього бізнесу, реалізації комплексних програм, спрямованих на підвищення ефективної політики зайнятості та збільшення доходів населення, конкурентоспроможності міста, реформування житлово-комунального господарства тощо. Інструментами виконання Програми є цільові галузеві програми, затверджені міською радою, заходи яких увійшли як складові до програмних заходів 2013 року. Такі програми планується реалізувати за рахунок коштів міського, державного та обласного бюджетів, кредитних ресурсів, міжнародної технічної допомоги, інших донорських організацій та фінансових джерел», - визначає загальна характеристика Програми.

Міська влада визначає ризики, що можуть вплинути на виконання Програми у 2013 році, зокрема: входження економіки світу в наступний цикл фінансово-економічної кризи; загальносвітова тенденція зниження темпів іноземного інвестування; нестабільна кон’юнктура на світових ринках та зниження світових цін на продукцію вітчизняного експорту; нестабільність цінової ситуації на світовому ринку енергоресурсів; ускладнення доступу до кредитних ресурсів та їх висока вартість.

Визначено три пріоритетні напрями соціально-економічної політики у 2013 році: створення умов для зростання обсягів виробництва у промисловості, сприяння у залученні інвестицій в економіку міста та подальшому розвитку підприємницької діяльності, підвищення стандартів життя населення.

У проекті Програми є й основні завдання інформаційної політики: сприяння розвитку єдиного інформаційного простору міста та підвищення його рівня; формування громадського суспільства; розвиток міжнародного співробітництва.

«Забезпечити інформування про актуальні події в усіх сферах життя, що відбуваються в місті, інтеграцію міста у світовий (виділено ред.) інформаційний простір. Прозорість діяльності виконавчих органів міської ради, запровадження постійного діалогу між владою і громадою міста, зростання активності та кількості громадян, організацій, залучених до процесу розвитку громади міста. Налагодити партнерські стосунки з містами в Україні та закордоном, розвиток міжнародного співробітництва, укріплення та розвиток зв’язків з містами-побратимами в економічній, культурній, освітній та інших сферах діяльності міста», - такі результати очікують розробники документа від реалізації інформаційної політики у 2013 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі