Влада

В Житомирі обрали нового голову громадської ради при облдержадміністрації

30 January 2013, 10:16

29 січня відбулися установчі збори для формування нового складу громадської ради при обласній державній адміністрації.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Впродовж місяця працювала ініціативна група, яка провела три засідання. За словами голови громадської ради Олега Умінського, від громадських організацій Житомирщини надійшла 191 заявка на участь у роботі нової громадської ради. 

Щодо кількісного складу громадської ради при облдержадміністрації було вирішено, що керівник або представник кожної громадської організації, що подала заявку, увійде до складу нової громадської ради. 

Згідно з порядком денним зборів з інформацією про роботу виступив голова громадської ради, що працювала впродовж 2010-2012 років, Олег Умінський. Завданням цього дорадчого органу, нагадав він, було здійснення громадського контролю за діяльністю облдержадміністрації, сприяння в обов’язковому врахуванні облдержадміністрацією громадської думки під час формування та реалізації державної політики. Громадська рада, до складу якої увійшли 11 профільних постійних комісій, працювала над тим, щоб до її рішень прислухалися органи місцевої влади. 

Олег Умінський, виступаючи перед учасниками установчих зборів, зазначив, що громадська рада, створена при Житомирській облдержадміністрації, стала маяком для всієї країни, працювала натхненно, відповідально. Щось вдалося зробити, щось ні. Головною зброєю цієї дорадчої структури він вважає громадські обговорення і слухання, за допомогою яких влада прислухається до думки громади. 

Для обрання голови нової громадської ради було внесено дві кандидатури: Леоніда Антонюка і Олега Умінського. Шляхом відкритого голосування Леоніда Антонюка  було обрано новим головою громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, за якого проголосувало 119 членів ради.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, Леонід Антонюк з 1991 року очолює Житомирську обласну асоціацію «Дзвони Чорнобиля». За ці роки було багато зроблено щодо забезпечення медичним обладнанням лікувальних закладів області. Завданням новобраної громадської ради Леонід Антонюк вважає згуртування зусиль для здійснення добрих справ для громади області.

Заступником голови ради було обрано голову Житомирського обласного німецького національно-культурного товариства «Відергебург»/«Відродження» Володимира Піньковського, секретарем - голову громадської організації «Скарби Полісся» Юлію Слобожан.

Фото Катерини Тарановської

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі