Суспільство

Їдете до Польщі? Дізнайтеся про новий закон

14 January 2008, 16:27

З 10 жовтня 2007 року в Республіці Польща вступив в дію Закон, що вніс зміни в деякі нормативні акти, у зв’язку з членством даної держави в Євросоюзі, - повідомляє прес-служба північного регіонального управління Держприкордонслужби.

Про це необхідно знати нашим співвітчизникам, які мають наміри перетнути державний кордон в цьому напрямку на автомобільному транспорті. В нововведеному законі встановлюється декілька змін до закону про дорожній рух. Згідно ст. 71 п 5а водій, який керує зареєстрованим за кордоном транспортним засобом та не вписаний в техпаспорт, повинен  пред’являти на вимогу органам по контролю дорожнього руху додатковий документ.Для уникнення сумнівів щодо автентичності документу рекомендується, щоб він був офіційний або з офіційним підписом.

Відсутність у водія даного документу при перевірці поліцією буде трактуватися, як порушення ст. 95 закону про адмінправорушення (керування автомобілем дорогою загального призначення без необхідних документів). Після цього дану особу буде притягнуто до адмінвідповідальності з накладанням штрафу в розмірі 50 злотих. Незалежно від цього автомобіль ще й може бути вилучений на користь власника згідно зі ст. 130 та п 2 б. Про дані випадки поліція буде інформувати митну службу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі