Влада

Оцінка відкритості житомирської влади: мерія – найкраща, облдержадміністрація – найгірша

12 February 2013, 14:56

Центр Політичних Студій та Аналітики опублікував річний рейтинг найзакритіших та найвідкритіших обласних державних адміністрацій та міських рад обласних центрів.

При формуванні річного рейтингу прозорості та відкритості органів місцевої влади та місцевого самоврядування враховувались 13 хвиль запитів, надісланих до 25 обласних держадміністрацій та 25 міських рад обласних центрів щомісяця протягом 2012 року. Таким чином рейтинг показує, які органи влади постійно дотримувались норм Закону «Про доступ до публічної інформації», які - періодично порушували, та які більше порушували, ніж виконували даний закон

За даними рейтингу, Житомирська міська рада посіла друге місце у номінації «Прозорість року» за прозорість та відкритість у забезпеченні доступу до публічної інформації:

І місце Запорізька міська рада (4,55);

ІІ місце Житомирська міська рада (4,38);

ІІІ місце Івано-Франківська міська рада (4,28).

Також Житомирська міська рада буда відзначена аналітиками, як одна з найкраще представлених в мережі Інтернет. За найкраще наповнення офіційного веб-сайту та зручність для користування Житомирська міська рада посіла другу сходинку рейтингу. Отримати лідерство завадила відсутність реєстру публічної інформації, а також те, що звіти оприлюднюються лише по доступу.

Разом з тим Житомирська обласна державна адміністрація зайняла лідируючу позицію в номінації «Найгірше представлення в мережі Інтернет» за недостатнє наповнення офіційного веб-сайту та незручність для користування:

Такий результат зумовлений тим, що в реєстрі публічної інформації на сайті облдержадміністрації насправді відображені акти індивідуальної дії з можливістю з ними ознайомитись, але самого реєстру публічної інформації відповідно до норм закону немає. На сайті можна найти електронну форму для запиту, але самих контактів (телефону, поштової адреси, електронної адреси) немає. Крім того, проекти рішень, що підлягають обговоренню і мають публікуватися за 20 днів до прийняття на сайті представлені одним проектом і то без дати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі