Влада

Громадська рада при Житомирській ОДА написала листа Королевській: просять гроші і роз’яснень

15 February 2013, 12:36

 Громадська рада при Житомирській облдержадміністрації 14 лютого направила лист міністру соціальної політики Наталії Королевський щодо соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

У розпорядженні Житомир.info є копія листа за підписом голови громадської ради Леоніда Антонюка.

У зверненні піднімаються питання фінансування оздоровлення постраждалих громадян, харчування учнів на радіоактивно забруднених територіях, виплати компенсації за втрачене майно.

«Однією із найгостріших проблем в області є виконання бюджетного напряму «Компенсації за втрачене майно та оплата витрат у зв’язку з переїздом на нове місце проживання громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Станом на 01.01.2013 в черзі на отримання компенсації за втрачене майно перебуває 1 198 осіб, сума до виплати яким складає 96,5 млн. грн. Для Житомирської області Мінсоцполітики заплановано спрямувати у жовтні 2013 року 3,4 млн. грн., що складає 2,68 відсотка від розрахункової потреби. З огляду на викладене, просимо розглянути питання щодо виділення області необхідних коштів для погашення існуючої заборгованості в сумі 96,5 млн. грн. та перенести відповідне фінансування на другий квартал 2013 року», - йдеться у листі на ім’я міністра Королевської.

Громадська рада також просить надати роз’яснення щодо постанови Кабміну про тендери на послуги з організації безплатного харчування потерпілих дітей, яка набирає чинності з 1 березня цього року.

«За результатами проведених Міністерством соціальної політики України торгів визначені організатори харчування та встановлена вартість харчування однієї дитини по області всіх вікових категорій на 2013 рік. Разом з тим, 19.12.2012 Кабінет Міністрів України прийняв постанову , якою передбачено передачу повноважень щодо проведення тендерних торгів на закупівлю послуг з організації безплатного харчування потерпілих дітей від Мінсоцполітики до органів місцевого самоврядування області, що дасть змогу визначати організаторів харчування з урахуванням наявності матеріально-технічної бази, багаторічного досвіду роботи з організації харчування потерпілих дітей, кваліфікованих фахівців. Проте, на сьогодні не визначений порядок цієї передачі», - зазначає громадська рада.

Нагадаємо, що Житомирська область належить до найбільш постраждалих від аварії на ЧАЕС – майже кожен четвертий мешканець області має відповідний статус. На Житомирщині проживає 290,6 тис. постраждалих, з яких 63 тис. дітей, 10 тис. ліквідаторів. Понад 56 тис. постраждалих дітей проживають на забрудненій території.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі