Суспільство

Як житомирська міліція стала шефами сиріт. 3 фото

21 January 2008, 08:17

День 18 січня – став святковим для вихованців Радомишльської загальноосвітньої школи-інтернату: до навчального закладу завітали шефи, щоб разом з іншими дітьми привітати січневих іменинників – 15 хлопчиків та ще 5 дівчаток.

Як завжди чепурненькі та охайні, вихованці зустрічали дорогих гостей радісним щебетанням. Цього разу до підшефної школи-інтернату прибула делегація з Міністерства внутрішніх справ України та УМВС Житомирщини на чолі з начальником Департаменту роботи з персоналом генерал-майором міліції Володимиром Криволапчуком та генерал-майором міліції Володимиром Бедриківським. Зокрема, Володимир Олексіович зазначив, що на сьогоднішній день сталим пріоритетом в діяльності органів внутрішніх справ залишається шефська робота, опіка над вихованцями інтернатних  закладів. 

Для дітлахів, особливо для найменших, шефи у міліцейських погонах – добрі чарівники з казки, які ніколи не приїжджають з пустими руками. От і цього разу діти отримали величезну кількість солодощів, а ще подарунки для самого навчального спецзакладу -  мікрохвильову піч та пилосос.

Для винуватців свята – іменинників – було спеціально виготовлено великий торт зі справжніми свічками, які дітлахи залюбки задували.

 

А яке ж свято без пісні? Святковий концерт влаштували спеціально для дітей курсанти Київського національного університету внутрішніх справ. Веселі пісні, запальні танці, гучні аплодисменти та радісні дитячі очі – усе додавало святкового настрою.

А заздалегідь підготовлена концертна програма за участю дітлахів, усміхнені щасливі обличчя дітей стали й для самих міліціонерів справжнім подарунком.

Слід зазначити, що у родинному святі Радомишльської школи-інтернату брали участь не усі вихованці. Десятеро з них стали учасниками спортивно-розважальних змагань.

Справжнім спортивним святом для вихованців шкіл-інтернатів Житомирщини стало проведення змагань, що відбулися 18 січня в обласному спорткомплексі „Динамо” за ініціативи відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області.

 

 

Змагання урочисто відкрив перший заступник начальника УМВС Житомирщини полковник міліції Микола Лушпієнко, який звернувся до учасників з привітальним словом, побажавши їм перемог не тільки у спорті, а й загалом у всіх звершеннях. Отож, капітани команд-учасниць підняли прапор під український гімн.

Участь у змаганнях взяли команди з Ушомирської, Новоград-Волинської, Бердичівської, Радомишльської та Житомирської загальноосвітніх шкіл-інтернатів. Дітям було запропоновано випробувати свої сили з естафетного бігу, перетягування канату, ведення футбольного м’яча, транспортування „травмованого” товариша іншими учасниками команди. Неабияке захоплення у дітей викликало окреме змагання зі стрільби з пневматичної зброї. Охочих стати „найвлучнішим стрільцем” було вдосталь. Програмою проведення спортивно-розважального заходу були заплановані й незвичні види змагань. Наприклад, інтелектуальний конкурс, у якому дітям було запропоновано відповісти на нескладні запитання, або конкурс на кращого кухаря, де хлопці та дівчата змагалися на краще приготування страв. Одним словом, у спортивному залі панував дух справжніх змагань.

Слід відмітити, що у всіх запропонованих видах спорту брали участь не тільки хлопці, а й дівчата, які майстерно доводили своє щире захоплення спортом. Глядачі слідкували за усіма команди та по-справжньому вболівали кожен за своїх.

До речі, салати та бутерброди, приготовані учасниками команд під час конкурсу кухарів, стали у пригоді усім: їжею діти підкріпили витрачені у змаганнях сили. А працівники кримінальної міліції у справах дітей приготували вихованцям шкіл інтернатів ще й солодкий стіл з гарячим чаєм.

Нарешті компетентне журі, справедливо оцінивши дитячі старання, виголосили результати. Перше місце у спортивно-розважальних змаганнях виборола команда Бердичівської школи-інтернату. Друге і третє призові місця між собою розділили відповідно Ушомирська Коростенського району та Житомирська школа-інтернати. А найкращими стрільцями визнано Миколу Плешкуна з Житомирської, Миколу Лося з Радомишльської та Юлію Луконську з Бердичівської шкіл-інтернатів.

У нагороду команди-переможці отримали кубки, медалі, дипломи та грамоти, а ще – цінні подарунки від ФСТ „Динамо” – книжки під назвою „Захисти себе”, у якій послідовно викладені історичні довідки систем самозахисту у світі, головні принципи азів самозахисту та практичне їх застосування.

Як зазначив начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Житомирщини Борис Васькевич, такі змагання вже стали доброю традицією. І в подальшому є гарним зразком для наслідування іншими. Адже турбота про дітей, позбавлених батьківського тепла, їх правове виховання – це благодійна та добра справа, яка обов’язково принесе користь у майбутньому.

На вихованців інтернатних закладів чекав ще один сюрприз. Після закінчення змагань для них було організовано екскурсію до музею історії міліції Житомирщини в УМВС України в Житомирській області.

 

 

Представлені увазі експонати викликали захоплення, кожен з дітей пильно розглядав унікальні документи, раритетні речі та фото, що яскраво говорять про діяльність житомирської міліції з початку її створення до сьогодення. Жваве зацікавлення у маленьких відвідувачів викликала й детальна розповідь провідного спеціаліста музею УМВС Володимира Горностая про становлення міліції рідного краю.

Ольга НОМЕРЧУК, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі