Політика

Нардеп Геннадій Зубко про будівництво супермаркету АТБ: Житомир втрачає своє історичне обличчя

30 April 2013, 13:55

Розібратись із будівництвом супермаркету в історичній частині міста, на Київській, 6, навпроти Семінарійного костелу, вимагає від обласної прокуратури народний депутат України Геннадій Зубко.

Сьогодні нардеп направив запит до прокуратури, аби вони встановили, чи на законних підставах у центрі міста відбувається будівництво АТБ-маркету.

Ще минулого тижня на ділянці, що на перехресті Київської та Театральної, було встановлено різнокольоровий металевий паркан і будівельники розпочали роботу. Утім, це викликало хвилю обурення в житомирян.

«Я вимагаю від прокуратури розібратись у законності цього будівництва – зокрема, чи є дозвіл на початок будівництва та чи не зводиться будівля  в червоних лініях? Також мене цікавить, куди дивиться міська влада, і чи є в Житомирі архітектор міста, який погоджує та дозволяє у історичній частині зводити такі споруди, які порушують архітектуру центра міста? Чи приймала рішення щодо цього будівництва архітектурна будівельна комісія?», - коментує свій запит депутат Геннадій Зубко.

Навпроти будинку на Київській, 6, де зараз розпочалось будівництво АТБ-маркету, знаходиться Семінарійний костел Яна Дуклі, який є історичною пам’яткою.

«Прикро, що почали зводити цей супермаркет в рік, коли Семінарійний костел Яна Дуклі, що навпроти, святкує 250-річчя із дня заснування. Житомир втрачає своє історичне обличчя. У будинку на Київській, 6 в Житомирі свого час творилась незалежність України. Тут була редакція газети «Віче», засідала «Просвіта», Спілка незалежної української молоді. Якщо вже влада і надумала на цьому місці поставити супермаркет, то потрібно робити це законно, не паплюжачи обличчя міста», - додає народний депутат України Геннадій Зубко.

Прес-служба Народного депутата України Геннадія Зубка (фракція ВО «Батьківщина»)

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі