Влада

У Житомирі «без аншлагу» проходить семінар по енергоефективності

25 June 2013, 14:25

 25 червня в Житомирі проходить семінар фонду E5P на тему «Як відкрити доступ до потенціалу енергоефективності українських муніципалітетів?».

«Перед початком роботи семінару міжнародна делегація відвідала утеплений дитячий садочок №21, чим приємно вражена. Інвестори задоволені результатом вкладених коштів та отриманим від цього соціальним ефектом. Також гості відвідали котельню обласної психіатричної лікарні, де встановлено сучасний енергоефективний котел, який працює на біопаливі», - повідомляє прес-служба Житомирської мерії.

Мер Володимир Дебой повідомив, що Житомир за останні 2,5 роки (строк його каденції – ред.) залучив понад 20 млн. у сферу енергоефективності: 13,6 млн.євро – кредити під низькі відсотки та 6,6 млн.євро – грантові кошти, які місту не доведеться повертати.

«Представники міжнародних організацій розповідають, що такі високі показники Житомира свідчать про те, що інвесторам комфортно працювати з міською владою та самим містом», - наголошується у повідомленні прес-служби.

В рамках семінару передбачався брифінг, але організатори повідомили, що Володимир Дебой відмовився спілкуватися с пресою, представники столичних ЗМІ через кілька годин після початку семінару поїхали до столиці, а місцевих журналістів мер просто зігнорував.

Натомість коментарі щодо семінару охоче роздавав директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, депутат міської ради Геннадій Забродський. Він розповів про кількість мерів, які прийняли запрошення Дебоя, та початок реконструкції тепломереж міста за кошти ЄБРР.

За словами Забродського, реконструкція тепломережі Житомира реально розпочнеться не раніше 2014 року.

«Сьогодні готуються техніко-економічні показники для того, щоб розпочати процедуру закупівлі за державні кошти обладнання, необхідного для впровадження енергозберігаючих технологій, в тому числі – по «Житомиртеплокомуненерго», зокрема – по районній котельні №5, де буде йти когенерація, і заміна труб по місту Житомиру. Строки будуть залежати від того, як пройде процедура закупівлі, тому що надзвичайно великі суми і це буде міжнародний тендер за участю міжнародних компаній. Термін проведення такого тендеру більше 100 днів. До початку жовтня можлива тільки перекладка деяких теплоцентралей, а більш енергоємні роботи почнемо в кінці цього або на початку наступного року», - зазначив Геннадій Забродський.

За словами Забродського, більше 10 керівників міст України були присутні на відкритті семінару: мери, перші заступники мерів, заступники голів адміністрацій, в тому числі і з Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, на IX Муніципальному форумі, в якому брали участь 250 міських голів з усієї України, Володимир Дебой ділився досвідом в реалізації енергоефективних проектів і запрошував колег-мерів 24-25 червня у Житомир.

Місце для брифінгу підготували

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі