Місто

Першу чергу реконструкції Михайлівської влада Житомира планує провести за 4 місяці. Подробиці

26 July 2013, 17:17

22 липня управління комунального господарства Житомирської міської ради оголосило тендер на капітальний ремонт (першу чергу будівництва) вулиці Михайлівської.

У розпорядженні Житомир.info є тендерна документація, згідно якої в межах першої черги капітального ремонту вулиці Михайлівської, тобто ділянки від вул. Велика Бердичівська до вул. Лятошинського, планується:

заміна існуючих мереж зовнішнього освітлення на частині вулиці Лятошинського,

розбирання асфальтобетонного покриття проїжджої частини та тротуарів,

вимощення бруківкою проїзду (1437 кв. м) та тротуару (1665,5 кв. м),

організація дорожнього руху на III та IV ділянках,

облаштування озеленення та газонів,

встановлення малих архітектурних форм,

облаштування мереж зовнішнього освітлення.

Усі перераховані роботи планується виконати в період з вересня по грудень 2013 року.

У технічному завданні, яке додається до тендерної документації, зазначається, що проїзд буде вимощено пиляною термообробленою бруківкою товщиною 60-80 мм: 1098 кв. м. з сірого Покостовського граніту, 288 кв. м. з червоного Симонівського граніту та 51 кв. м. з чорного Жежелівського граніту.

Тротуари будуть вимощені бруківкою товщиною 50 мм також з сірого Покостовського (929,5 кв. м.), червоного Симонівського (45 кв. м.) та чорного Жежелівського (663,5 кв. м.) гранітів.

Крім того, до грудня 2013 року на Михайлівській передбачається посів партерних, мавританських та звичайних газонів загальною площею 28 кв. м, а також встановлення 10 лав, 16 квітників та 5 урн для сміття.

Як повідомляв Житомир.info, вартість капітального ремонту Михайлівської складає 17 млн. 790 тис. грн., в т. ч. перша черга – 7 млн. 526 тис. грн. та друга черга – 10 млн. 264 тис. грн. На днях начальник управління комунального господарства Олександр Марцун розповів Житомир.info про плани реконструкції головної пішохідної вулиці міста та продемонстрував розроблений проект.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі