Місто

У Житомирі хочуть встановити меморіальну дошку вченому-астрофізику Леоніду Грищуку

9 August 2013, 16:48

 У Житомирі планують встановити меморіальну дошку видатному вченому Леоніду Грищуку.

Відповідний проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради опублікований на офіційному сайті мерії.

«Розглянувши звернення приватного підприємства «Видавництво «Волинь» про надання згоди на встановлення меморіальної дошки відому українському, російському та англійському вченому-астрофізику, доктору фізико-математичних наук, професору університетів Росії та Великої Британії, уродженцю міста Житомира Леоніду Грищуку на фасаді будівлі по вулиці Івана Кочерги, 11, виконавчий комітет міської ради вирішив надати згоду приватному підприємству «Видавництво «Волинь» на встановлення меморіальної дошки Леоніду Грищуку на фасаді будівлі по вулиці Івана Кочерги, 11 в місті Житомирі», - йдеться в проекті рішення.

Встановлення та утримання меморіальної дошки буде здійснювати приватне підприємство «Видавництво «Волинь».

Довідково: Леонід Петрович Грищук - радянський, український і британський астрофізик. Народився 16 серпня 1941 року в Житомирі.

Грищук - доктор фізико-математичних наук (1977), професор. Дисертація: «Гравітаційні хвилі, їх фізичні властивості і астрофізичні прояви», захищена в Московському Університеті в 1977 році. Фахівець у галузі Загальної теорії відносності і гравітації. Автор понад 200 публікацій.

Помер Леонід Грищук після важкої хвороби 13 вересня 2012 року в госпіталі Кардіффа (Великобританія).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі