Влада

Мінрегіон зобов’язав Житомирську область знизити тарифи на послуги ЖКГ і відзвітувати

14 August 2013, 11:59

 До п’ятниці, 16 серпня, копії рішень органів місцевого самоврядування про приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до рівня, який був станом на 1 січня 2013 року, повинні подати до Мінрегіону АР Крим, Запорізька, Донецька, Сумська та Житомирська області. Це стосується тих населених пунктів зазначених регіонів, де з початку року були підвищені тарифи.

Таке рішення прийнято на засіданні Робочої групи Мінрегіону щодо аналізу ситуації зі встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні, яке провів перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

У ході засідання заслухали керівників структурних підрозділів з питань житлово-комунального господарства облдержадміністрацій.

«Сьогодні я не почув від представників регіонів жодного вагомого аргументу, який би підтверджував необхідність підвищення тарифів. Пояснення про те, що підприємства несуть великі затрати, говорять лише про те, що керівники цих підприємств погані господарники. Інакше, вони б не підвищували тарифи на послуги, які надають, а оптимізували затрати, удосконалили систему управління і підвищили якість послуг. Не можна перекладати на «плечі» населення чиюсь безгосподарність», - сказав Григорій Семчук.

Також на засіданні Робочої групи надано протокольне доручення розглянути на засіданнях колегій облдержадміністрацій питання створення регіональних водних компаній та компаній, які об’єднають підприємства теплоенергетики.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня виконавчий комітет Житомирської міськради затвердив нові тарифи на комунальні послуги в усіх житлово-комунальним підприємствам міста. Тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій зросли на 12-27%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі