Влада

Влада Коростеня каже, що через субвенцію для ТТУ у них забирають більше півмільйона на перевезення пільговиків

28 August 2013, 17:01

Коростенці можуть отримати на 600 тис. грн. менше грошей на перевезення пільговиків, бо так розпорядився губернатор Сергій Рижук. Влада міста підозрює, що це через житомирське ТТУ, яке отримало більшість обласної субвенції.

Про це Житомир.info повідомив заступник міського голови райцентру Олександр Ясинецький.

“Нам не вистачає і тих коштів, які державою виділяються на рік - нам потрібно близько п’яти мільйонів, а дають тільки мільйон. І при цьому з цього мільйона ще забрали розпорядженням губернатора 600 тисяч”, - пояснює віце-мер.

Заммера Олександр Ясинецький говорить, що самого розпорядження у міськраді ще не бачили, але коростенські чиновники вважають, що це пов’язано з ситуацією, яка склалася з у Житомирському ТТУ:

"Працівникам ТТУ також катастрофічно не вистачає коштів на забезпечення пільгового перевезення. Там відбувалися страйки, тому що люди не отримували зарплату впродовж чотирьох місяців. Я хочу наголосити, що під це розпорядження підпадає не тільки місто Коростень. Ми маємо електронну версію даного документа, у якому зазначено, що частина коштів буде відкликана з усіх районів міст, населених пунктів. Загально більше 9 мільйонів ми так думаємо передбачають на ТТУ міста Житомира.”, - вважає заступник.

Керівник департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Василь Сухораба телефоном повідомив, що він не вповноважений коментувати питання розподілу державної субвенції, оскільки це розпорядження підписав голова Житомирської облдержадміністрації Сегрій Рижук.

Втім, у Коростенській міській раді говорять, якщо гроші відкличуть, то це потягне за собою велике незадоволення серед пільговиків, яких у Коростені близько 50% - 33 тисячі коростенців.

Як повідомляв Житомир.info, депутати Житомирської міськради виділили 1,5 млн. грн. для ТТУ, а губернатор Рижук розпорядився збільшити субвенцію для підприємства та направити 9,7 млн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі