Влада

Субвенція для Житомирського ТТУ: Рижук радить перевізникам потерпіти і не мордувати владу

30 August 2013, 15:20

Губернатор Житомирської області Сергій Рижук просить приватних перевізників потерпіти і не мордувати владу з усіх сторін.

Про це він розповів журналістам перед колегією облдержадміністрації 30 серпня.

За словами губернатора, оскільки держава не може повністю компенсувати проїзд пільговиків у громадському транспорті, а ситуація на ТТУ була критичною, він був змушений піти на те, аби віддати більшу частину субвенції.

"Житомир є наша столиця, всі сюди приїжджають кожного дня, користуються міським електротранспортом. Якщо сьогодні держава, в цей момент і раніше, не може віддати з бюджету 100% компенсації на проїзд, то звичайно ми не можемо залишати Житомир і ТТУ в такому стані. Я поставлений в такі рамки, що їх не можна роздвинути. Або далі заборгованість зростатиме, або піднімати ціну за проїзд, що не популярно, може й треба було, але зарплата у нас не найвища серед областей, або давати з бюджету залишки, яких у нас поки немає і до нового року не буде. Або крайній засіб - перерозподілити субвенції, які, є на користь Житомира", - пояснює Рижук.

Крім того, Рижук зазначає, що прибутки у приватних перевізників досить великі, а тому вони можуть потерпіти.

"А тоді коли ми подивилися, які мають прибутки перевізники, які займаються маршрутками, то статки у ТТУ скромніші. Я всім перевізникам кажу, я все роблю, щоб це було тимчасовим, трішки потерпіть. Ми заробляємо гроші до бюджету, працюємо з урядом, щоб отримати кошти. Так що не треба нас з усіх сторін мордувати", - каже Рижук.

Як повідомляв Житомир.info, ЖТТУ отримає 9,4 млн. грн. державної субвенції за розпорядженням голови облдержадміністрації Сергія Рижука.

Влада Коростеня незадоволена тим, що через субвенції для ТТУ у них забирають понад півмільйона на перевезення пільговиків.

Також керівництво райцентру Новоград-Волинський відмовилися підтримувати рішення губернатора Рижука про розподіл транспортної субвенції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі