Влада

Житомир стане 13 містом-побратимом польського Плоцька

9 September 2013, 13:08

Житомир незабаром стане побратимом польського міста Плоцьк.

Про це під час святкування 1129 річниці з Дня заснування Житомира розповіли представники польської делегації, котрі брали участь у святкових заходах.

«У нас є 12 міст-партнерів і 13, я думаю, буде Житомир», - висловила сподівання керівник відділу зовнішніх зв’язків і туризму міської ради Плоцька Малгожата Белецка.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський поінформував, що договір про партнерство Житомира та Плоцька буде підписаний у жовтні.

«Ми через місяць підписуємо договір. Рішення сесії міської ради Плоцька уже є. Тепер ми на сесії приймемо рішення. І на Дні польської культури, які будуть через місяць, ми підписуємо договір про партнерство. Тоді Плоцьк буде нашим п’ятим містом-побратимом, а у ми у Плоцька 13», - повідомив Бочковський.

Представники делегації відзначили, що їх приємно вразила гостинність житомирян.

«Атмосфера цього дійства перевершила всі мої очікування і я під враженням від вашої гостинності і приготування цього свята», - сказав Лех Лятарськи, Заступник Голови Ради Депутатів Плоцька.

Про враження від святкування Дня Житомира висловився і Член Ради Депутатів, голова ревізійної комісії міської ради Плоцька Артур Крас.

«Я вже був у Житомирі на святкуванні 1125 річниці з дня його заснування. Радий, що нами так опікуються: гостинність, сердечність – все добре. Ми ще всього не бачили, але місто змінилося за 4 роки. Бажаю всього хорошого, щоб місто розвивалось і в жителів було все добре», - сказав іноземний гість.

Лех Лятарськи запросив представників житомирської влади відвідати Польщу, аби перейняти досвід використання європейських коштів.

«Запрошуємо вас до Польщі, щоб ви могли подивитись, як ми, наприклад, використовуємо європейські гроші, щоб потім, застосовуючи наш досвід, ви теж могли користуватися європейськими коштами», - запросив Лятарськи.

На фото зліва направо: Артур Крас, Малгожата Белецка, Лех Лятарськи, Олександр Бочковський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі