Місто

Працівники приватного ЖЕКу пікетували Житомирську міську раду

11 September 2013, 09:35

 10 вересня кілька десятків працівників приватного підприємства «Коменерго» вийшли на пікет під стіни Житомирської міської ради.

Люди виступають проти результатів конкурсу з утримання будинків та прибудинкових територій Житомира, який міська рада провела наприкінці серпня. Працівники занепокоєні: за результатами цього конкурсу міська рада розриває договір з «Коменерго», тож їм доведеться повертатися працювати у ЖЕКи.

Позбавляють право надавати послуги і ще одну приватну фірму «ВЖРЕП№4», керівник якого Володимир Тичина переконаний – влада міста провела конкурс, аби забрати весь ЖЕКівський житловий фонд в обслуговування своїх кишенькових фірм.

«Для мене було такою великою несподіванкою, що взагалі був проведений конкурс по ЖЕКУ. Виграла фірма-фантом, яка не має ні техніки, ні людей. Планувалося монополізувати ринок чиновниками з міської ради. Тобто дві фірми викидають для того, щоб запустити комунальні ЖЕКи, для того, щоб потім з комунальних ЖЕКів забрати на свої привітні фірми. Це корупція, корупція і ще раз корупція. Люди від цього не виграють», - каже Володимир Тичина.

Втім, виконком Житомирської міськради одноголосно затвердив рішення «Про визначення виконавців послуг за результатами проведеного конкурсу на право надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в житловому фонді комунальної власності». Мітингувальникам пояснили:  «Коменерго» зможе продовжити роботу і надавати послуги комунальним підприємствам, тож люди не втратять роботу.

«Комунальне підприємство має право заключати угоду з надавачем послуг з будь-якою приватною організацією. По окремим послугам. Якщо людина хоче залишитися в компанії «Коменерго» - будь ласка, нехай залишається, вона буде там працювати, отримувати завдання і отримувати заробітну плату», - пояснила начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова.

Також Півоварова запевнила, що після проведеного конкурсу житомиряни не постраждають, бо тарифи підвищуватись не будуть, а якість послуг комунальних підприємств владі буде легше контролювати.

Світлана Півоварова і Володимир Тичина під час засідання міськвиконкому 10 вересня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі