Місто

Влада Житомира переконує, що не переплатили за притулок для собак у колишній свинофермі

19 November 2013, 15:01

 Бродячі собаки Житомира не мають скитатися вулицями міста – вирішила міська рада і придбала для безпритульних тварин колишній свинарник – 1227 квадратних метрів у промисловій зоні.

Стіни, зведені 30 років тому, розбиті шибки, гнилі віконні рами і дах, який протікає. За все це чиновники не пожаліли трохи менше 1,2 мільйони гривень із міського бюджету. Купили приміщення у підприємців Крижевського та Грищука – єдиних, хто запропонував будівлю. Інших варіантів не розглядали і конкурс не оголошували.

Спершу чиновники збиралися будувати новий притулок, але порахували, що триватиме будівництво 5 років і буде коштувати  не менше 6 млн.грн., тому купили вже готове приміщення.

На запитання, чи бува не переплатили за будівлю, кажуть – все законно, бо ціну встановлював фахівець.

Здійснював експертизу Сергій Медвєдєв. Кажуть, що він був причетний до заниження вартості двох казарм в Нових Білокоровичах, які потім продали на аукціоні. За інформацією прокуратури, наразі справу розглядає Олевський районний суд, у якості обвинувачуваної тут фігурує мати Сергія Медведєва.

Сам оцінювач переконує, що справу проти нього закрили, а розповідати про те, як оцінював притулок для собак, відмовляється доки не узгодить відповідь з відповідними органами.

Приміщення, у якому нема ні газу, ні тепла, далі мають ремонтувати громадські організації, які займаються захистом тварин. Скільки на це потрібно грошей – ще не рахували, але переконують, що навіть у таких умовах зможуть дбати про собак.

Перших мешканців притулку збираються завезти вже до настання морозів. Годуватимуть їх за гроші спонсорів, а персонал працюватиме на волонтерських засадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі