Політика

Уряд уже не хоче асоціації з ЄС, але житомирян запрошують прийти на Михайлівську і підтримати євроінтеграцію

21 November 2013, 17:13

21 листопада Уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на розпорядження Кабміну.

«Призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та ЄС, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами — членами, з іншої сторони, і дію рішення Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. «Про підготовку до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами — членами, з іншої сторони», - сказано в розпорядженні, оприлюдненому в четвер, 21 листопада.

Згідно з розпорядженням, таке рішення ухвалено «з метою вжиття заходів щодо забезпечення нацбезпеки, більш детального вивчення та опрацювання комплексу заходів, які необхідно здійснити для відновлення втрачених обсягів виробництва та напрямів торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією та іншими державами — членами СНД».

24 листопада у Житомирі відбудеться акція «Я обираю ЄС», під час якої місцеві жителі зможуть висловити свою підтримку угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Акція «Я обираю ЄС» розпочнеться у неділю, 24 листопада, о 12:00 на Михайлівській біля Мистецької Алеї.

«Я обираю ЄС» - всеукраїнська акція, під час якої жителі десятків міст України зберуться разом, щоб засвідчити свій вибір майбутнього держави.

Гості зможуть пройди у європейські двері, зшити прапори України та ЄС, записати своє звернення на відео та просто висловити ставлення до євроінтеграції у вільний мікрофон.

Якщо житомиряни прийдуть з дітьми, то маленькі учасники акції прямо на Михайлівській зможуть намалювати своє бачення того, що таке Європа.

Організатори закликають житомирян прийти і показати свою громадянську позицію.

«Це простий крок, але об’єднавшись, ми зможемо показати свій вибір всім, і, в першу чергу, собі», - говорять у оргкомітеті.

Як повідомляв Житомир.info, лідери опозиції закликають усіх, кому небайдужа доля європейського майбутнього України, зібратися в Києві 24 листопада. Стартує акція в 12.00 біля пам'ятника Шевченку, звідки розпочнеться хода з національними та європейськими прапорами по Хрещатику до Європейської площі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі