Політика

«Батя, постарайся». Житомирський майдан збирається вдруге (оновлюється)

23 November 2013, 17:59

 23 листопада у Житомирі вдруге збирається євромайдан. Початок акції оголосили на 18.00.

Станом на 17.50 на площу Корольова вже прийшли близько 40 людей і кілька десятків працівників міліції.

Учасники мітингу розгортають прапори України та ЄС і тримають у руках самородні плакати з цитатами: «Асоціюйте мене з ЄС» - український народ; «Геть від Москви. Дайош Європу» - Хвильовий; «Батя, постарайся» - Люда; «Вставай, тули на майдан, молися щоб теплий дощ», - Славко В.

Люди продовжують підходити.

Так виглядав майдан Корольова о 17.20

Інформація про події на житомирському євромайдані буде оновлюватися.

18.15 Біля Корольова вже близько 70 людей, приходять сім'ями, разом з маленькими дітьми. Заспівали гімн. Першим до мікрофона вийшов редактор газети "20 хвилин" Влад Пучич. Виступити зможе будь-хто з бажаючих. Люди продовжують підходити на майдан.

18.30 Біля вільного мікрофону виступають житомиряни. Зокрема, закликав бути европейцями ветеран житомирської журналістики Валерій Костюкевич (власкор газети "День") Людей на акціїї вже близько 100. Партійних прапорів немає. Бажаючим пропонують написали власний плакат - у організаторів є папір та балончики з фарбою. Міліціонери знаходяться на значній відстані від місця проведення акції.

18.50 Люди продовжують виступати на площі, мітингувальників вже більше сотні. Кілька ативістів з прапорами і гучномовцем ходят по прилеглих вулицях і закликають перехожих приєднатися до євромайдану.

19.20 Акція завершилася акапельним виконанням гімну, люди починають розходитися. Близько десятка активістів залишаються ночувати у наметі на майдані Корольова.

21.00 Активістів, які залишилися на майдані, хочуть розігнати. Як саме - зараз вирішують представники міськради та УМВС.

Ранок 24 листопада - начальник управління громадської безпеки Юрій Дем'яненко турбується про благоустрій на площі Корольова.

Відео Івана Фурлета

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі