Місто

Православні житомиряни можуть приклонитися мощам великомученика Георгія Побідоносця

29 November 2013, 15:13

29 листопада у Житомир привезли святі мощі великомученика Георгія Побідоносця зі святої гори Афон та чудотворну ікону Х століття.

Аби зустріти святиню, православне духовенство та близько двох сотень віруючих зібралися на площі Корольова. Звідти о 13.00 люди хресною ходою вирушили до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де відбулось святкове богослужіння.

За словами єпископа Житомирського та Новоград-Волинського Никодима, мощі великомученика Георгія Побідоносця перебуватимуть у Спасо-Преображенському соборі до ранку 1 грудня. Храм буде відчинений для вірян навіть уночі.

«У храмі святиня перебуватиме сьогодні протягом усього вечора та ночі. Ми будемо дивитися, як ітимуть люди: якщо буде великий потік прихожан, храм зачинятись на ніч не буде. Якщо хтось не встигне прийти сьогодні, то зможе це зробити завтра вдень і цілу ніч. Мощі відбувають на західну Україну 1 грудня, у неділю, о 7.30», - повідомив владика прихожанам, які майже вщерть наповнили приміщення храму.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, який брав участь в урочистостях, спочатку привітав віруючих зі знаменною подією, а потім кілька хвилин розповідав про економічний потенціал області.

У зв’язку з урочистою ходою містом на окремих ділянках вулиць Великій Бердичівській, Перемоги та площі Соборній тимчасово був обмежений рух транспорту. На дорозі працювали регулювальники.

Нагадаємо, що з 28 по 29 листопада святиня перебувала у Бердичеві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі