Суспільство

Житомирські лісівники підготували у п’ять разів більше новорічних ялинок, ніж продали торік

3 December 2013, 16:13

173 тисячі сосон та 364 тисячі ялинок можуть реалізувати населенню лісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. На продаж виставлятимуться дерева, вирощені на спеціальних плантаціях, а також заготовлені в процесі планових рубок в рамках догляду за лісонасадженнями.

Про це Житомир.info повідомили в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

На території області діє 170 торговельних пунктів з продажу ялинок.

«Ціна новорічної красуні в залежності від висоти коливатиметься від 50 до 170 грн.», - повідомив начальник управління Володимир Ткачук.

Він також зазначив, що сума штрафу та збитків, завданих лісовому господарству, за самовільно зрубану ялинку, значно перевищуватиме вартість ялинки.

Як і минулого року, лісівники реалізовуватимуть деревця в горщиках та спеціальних упаковках.

Для недопущення самовільної заготівлі та незаконної торгівлі ялинками продаватимуть новорічні деревця зі спеціальним маркуванням зі штрих-кодом.

В Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства створено спеціальний штаб, який координуватиме та контролюватиме питання заготівлі і реалізації новорічних ялинок та охорони хвойних насаджень від незаконних рубок.

Як повідомили журналісту Житомир.info в управлінні лісового та мисливського господарства, торік до новорічно-різдвяних свят лісівники Житомирської області продали трохи більше 104 тисяч ялинок та сосон. Середня ціна зеленої красуні складала близько 50 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі