Місто

Обласна влада проігнорувала прохання мера Житомира щодо зміни руху приміських маршруток

5 December 2013, 18:00

Обласний конкурсний комітет 4 грудня затвердив стару схему руху житомирського приміського транспорту.

Про це Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Юрій Мойсеєв.

«4 грудня відбулося засідання обласної конкурсної комісії щодо визначення переможців на приміських і міжміських маршрутах. Комісія пішла назустріч перевізникам, а не ТТУ і місту в цілому, і затвердила стару схему руху приміських автобусів. Нас цікавили саме шість приміських маршрутів, 80% рейсу яких припадає на місто Житомир. Ми пропонували свою схему, своє бачення руху цих маршрутів по місту. Перш за все, треба узгодити ці маршрути з чинним законодавством. Закон про автомобільний транспорт говорить, що вони повинні відправлятися від автостанції або автовокзалу і туди ж приходити. По-друге, згідно із законом про місцеве самоврядування, маршрути повинні бути погоджені з міською радою. Але ми їх не погоджували. Звісно, це порушення закону», - розповів Мойсеєв.

За його словами, влада буде звертатися до правоохоронних органів щодо визнання конкурсу недійсним. Заступник мера також розповів, що у місті планується транспортна реформа.

«Ми хочемо здійснити певну транспорту реформу. Зараз ведемо мову про те, щоб були розмежовані зупинки – окремо тролейбусна, окремо автобусна. Якщо міські автобуси вже потрошку почали дотримуватись цього, то приміські маршрутки сьогодні зупиняються де завгодно, повністю дублюючи маршрути тролейбусу. Їдуть так, як їм хочеться, ніхто їх не контролює, ніхто не дивиться, в якому стані ті автобуси – тобто, повний хаос. От саме стосовно цього плануємо певну реформу, яка повинна починатися з приміського транспорту. Не повинно бути так, як є сьогодні, - 40% всього перевезення займає приміський транспорт. Це дуже велика кількість. Тому ми категорично проти і будемо звертатися до правоохоронних органів. Я зовсім не проти приміського транспорту. Я за те, щоб він довозив людей у місто, а далі, щоб вони сідали на комунальний чи інший транспорт, але наш, міський», - зазначив Юрій Мойсеєв.

Нагадаємо, що мер Житомира Володимир Дебой просив не проводити конкурс приміських маршрутів, які на 80% дублюють тролейбусні маршрути в Житомирі. Губернатор Сергій Рижук обіцяв відмінити цей конкурс для порятунку ТТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі