Місто

Світлофори у Житомирі працюють з перебоями, бо немає власника

26 December 2013, 16:08

Світлофори, що блимають жовтим, або взагалі не працюють. Нині таку ситуацію нерідко можна побачити на вулицях Житомира. Пішоходи змушені переходити дорогу, ризикуючи потрапити під колеса машин, а водії часто-густо порушують правила, бо немає регулювання руху.

Мер Житомира каже: така ситуація склалась через те, що згідно з судовим рішенням усі світлофорні об’єкти потрібно передати з комунальної у державну власність.

«В десятому році Міністерство внутрішніх справ подало до суду з вимогою визнати світлофори державною власністю, хоч вони були побудовані за гроші територіальної громади міста. Разом з тим недосконалі рішення, в тому числі і міської ради, призвели до того, що суд все ж таки визначив, що має бути власником Міністерство внутрішніх справ, тобто держава. Наразі світлофори в Житомирі обслуговує комунальне підприємство «Міськсвітло», - розповів Володимир Дебой.

Юрист Олексій Ясюнецький каже, що можна було уникнути такої складної ситуації зі світлофорами у місті, втім у міській раді вчасно не оскаржили судове рішення.

«На моє глибоке переконання це наслідок нехлюйства, при чому жодного закиду до юристів немає, вони підготували касаційну скаргу, яка була подана. Разом з тим бухгалтерія міської ради чомусь не сплатила держмито», - сказав Олексій Ясюнецький.

Юрист каже, вже пропущені всі строки подання скарг, і наразі все залежить від того, чи домовиться міська влада з фактичним власником світлофорних об’єктів про їх обслуговування.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 26 грудня через непрацюючий світлофор на площі Визволення влобову зіткнулися Fiat і ВАЗ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі