Місто

Житомиряни не знають, як оплачувати комунальні послуги і накопичують борги

27 December 2013, 16:34

На спеціальній нараді депутати Житомирської міської ради, чиновники та представники компанії «КомЕнерго-Житомир» мали обговорити можливість виходу з патової ситуації, яка склалася в місті. Через суперечки міської ради та приватної компанії житомиряни не знають, як оплачувати комунальні послуги і накопичують борги.

Чиновники говорять, що людям не треба платити по старих квитанціях від «КомЕнерго-Житомир», бо договір з цією компанією було припинено ще у вересні. А комунальні 13-й і 16-й ЖЕКи досі не мають затверджених тарифів.

Керівник «КомЕнерго-Житомир» Юрій Антіпов каже, що конкурс з обслуговування житлового фонду проведений міською радою з порушеннями, тому компанія продовжувала свою роботу. За словами Юрія Антіпова, через неготовність деяких чиновників йти на компроміс, люди можуть незабаром залишитися без світла.

«Постало питання про повернення пільг і субсидій. Колізія полягає в тому, що управління праці та соціального захисту населення не може прийняти від нас ці дані, бо немає офіційного рішення щодо нас - працюємо ми чи ні. І зараз може бути критична ситуація - з січня компанія буде недоотримувати щомісяця близько 100 тис. гривень і не зможе оплачувати електроенергію місць загального користування. Відповідно, можуть зупинитися ліфти і подача електроенергії», - сказав Юрій Антіпов.

Щоб не спричинити колапсу і перебою з наданням послуг, заступник мера Володимир Кропивницький пообіцяв: якщо тарифи для комунальних ЖЕКів не затвердять до 16 січня, він особисто буде наполягати на тому, щоб «КомЕнерго-Житомир» надавало послуги споживачам до кінця опалювального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі