Місто

Більш 500 житомирян пікетували облраду: Не можна сидіти вдома, якщо на вулицях гинуть люди

23 January 2014, 19:19

 Більше 500 житомирян прийшли під стіни Житомирської облради вимагати від депутатів ухвалити звернення про скасування законів, прийнятих у Верховній Раді 16 січня.

Після того, як депутати відмовилися включати питання в порядок денний і жоден з них не вийшов до демонстрантів, люди спробували прорватися всередину. Проте, міліція заблокувала вхід до приміщення. Люди кажуть, що вони більше не бояться і будуть відстоювати свої права до останнього. І додають, що не можуть зрозуміти, як можна лишатися байдужим до того, що у мирний час гинуть українці.

«Сьогодні загинули українці у мирний час. Я пройшов війну в Афганістані. Я розумів, що там ворог, а тут хто? Хто ворог? Влада розстрілює свій власний народ, хто в нас сьогодні ворог? Я сумую з приводу наших загиблих братів українців», - говорить Петро Адамович, який прийшов на мітинг.

«Не можна сидіти вдома, якщо на вулицях гинуть люди. Не можна сидіти, якщо від Луганська до Львова людей на вулицях б'ють кийками. Ви питаєте, чи не страшно? Страшно, але завтра буде страшніше і якщо сьогодні не виходити, то з нас зроблять таку сіру скотинку, яка не те що вийти, але й виповзти не зможе», - розказує ще один мітингувальник Володимир Єршов.

Перед входом в адмінприміщення між міліцією і людьми почалась штовханина. Через декілька хвилин до мітингувальників вийшов депутат і запросив двох представників громади до сесійної зали, щоб ті мали змогу висловити свої вимоги.

Проте, депутати Житомирської облради так і не проголосували за звернення щодо скасування законів і скликання позачергової сесії Верховної Ради. Тому мітингувальники заблокували вхід до будівлі і депутатам довелося проходити через так званий «коридор ганьби», щоб залишити облраду.

Потім люди рушили ходою по місту, щоб закликати житомирян приєднатися до акції протесту ввечері.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі