Політика

У Житомирі на зборах громадської організації «Народна рада» обрали керівника правління та виконавчий комітет

6 February 2014, 13:39

У середу, 5 лютого, у Житомирі відбулись установчі збори Житомирської міської громадської організації «Народна рада м. Житомира». На зборах були присутні громадські активісти, активні учасники Майдану, члени громадських організацій та політичних партій, депутати місцевих рад.

Основною метою створення організації є громадський контроль за діяльністю органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також їх посадовими особами, запобігання наслідкам політичної кризи, що склалася в Україні у зв’язку з масовими протестами 2013-2014 років, недопущення кровопролиття, вплив на прийняття рішень державними органами та органами місцевого самоврядування, через реалізацію переговорного процесу між представниками Територіальної громади м. Житомира з одного боку та органами державної влади і органами місцевого самоврядування з іншого боку.

В ході засідання шляхом голосування головою ЖМГО «Народна рада м. Житомира» обрали депутата Житомирської обласної ради Сергія Сухомлина.

Заступниками голови було обрано Дмитра Ткачука - голову житомирського осередку партії «Демократичний Альянс» та Олексія Буковського - голову Житомирської міської організації партії «УДАР».

Ініціатори створення громадської організації запевняють, що для досягнення цієї мети вони будуть брати участь у роботі органів державної влади та органів місцевого самоврядування, у тому числі з правом дорадчого голосу, а саме введення членів організації до складу, виконавчих органів місцевих рад. Крім того, планують вивчати громадську думку та розробляти і вносити проекти рішень на розгляд органів місцевого самоврядування.

«До Народної Ради увійдуть ті люди, які ще два місяці тому зібрали перші Майдани і самі вийшли на акції протесту. Ті люди, які з перших днів здійснюють комунікацію між столичним та Житомирським Майданами. Ці люди підтвердили свою громадянську позицію і показали своєю суспільною роботою, що вони мають право представляти житомирян, які хочуть впливати на ситуацію в країні та місті. Ці люди створять основу громадської організації і будуть вирішувати, чи може бажаючий стати членом Народної Ради», - говорить С. Сухомлин.

Також на установчих зборах обрали Правління та Виконавчий комітет Житомирської міської громадської організації «Народна рада м. Житомира».

Склад Правління:

1. Сухомлин Сергій

2. Ткачук Дмитро

3. Буковський Олексій

4. Ткачук Таміла

5. Фурлет Іван

6. Волинець Наталя

7. Ясюнецький Олексій

8. Горай Олег

9. Оніщук Сергій

Склад Виконавчого комітету:

1. Журбенко Юрій

2. Новікова Світлана

3. Рибін Олександр

4. Земнохов Олег

5. Демчук Іван

6. Шевчук Олександр

7. Федірко Андрій

8. Макарова Тетяна

9. Пучич Владислав

Прес-служба Житомирської міської громадської організації «Народна рада м. Житомира»

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі