Культура

Книгу Мокрицького про 40 історичних постатей, пов’язаних з Житомиром, презентували в обласній бібліотеці

14 February 2014, 13:32

Сорок розлогих науково-популярних нарисів про відомих людей, які пов’язані Житомиром, саме стільки вмістила книга «Танго з минулим» відомого житомирського краєзнавця Георгія Мокрицького. Автор каже, поряд з нарисами в книзі можна побачити сторінки з фото та цікавими фактами з історії міста.

«В книжці на фоні сорока біографій основних, показано більше тисячі різних персоналій і розкриті їх зв’язки з Житомиром. Тому ця книжка є такою дуже вільно написаною, популярною енциклопедією персоналій», - розповів автор.

Під час презентації книги «Танго з минулим» у обласній бібліотеці Георгій Мокрицький розповів, що видати книгу йому допомогли благодійники та просто небайдужі до історії рідного краю люди.

Меценати, які допомагали у виданні книги, відмітили, що завдяки їй можна буде передати частину історії Житомира наступним поколінням.

«З паном Мокрицьким ми працюємо вже дуже багато років. Це не перша книжка, яка надиктовується цінностями, які передались нам нашими батьками. За ту роботу, яку Георгій Павлович, йому просто треба цілувати руки, тому що це дуже кропітка, дуже важлива робота і таким людям треба всіляко допомагати», - сказала Людмила Зубко.

На завершення презентації кожен охочий мав змогу придбати книгу та навіть взяти автограф у її автора.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі