Влада

З житомирськими активістами поспілкувався Ярослав Долгих, бо губернатору не до цього – проводить нараду

19 February 2014, 15:46

 19 лютого о 15 годині п’ять активісток житомирського Майдану на чолі з депутатом міської ради Сергієм Онищуком (ВО «Свобода») понесли губернатору Житомирської області Сергію Рижуку звернення від громадян з більше 300 підписами.

Люди вимагають депутатів засудити дії влади і направити відповідне звернення до керівників держави, розпустити Партію регіонів, заборонити ПР та КПУ на території Житомирської області. Також мітингувальники просять розпорядитися, щоб медичні заклади області приймали поранених з столиці, а житомирських правоохоронців, які знаходяться у Києві, повернули додому.

Людей прийняв заступник губернатора, депутат обласної ради Ярослав Долгих. За його словами, сам Сергій Рижук проводить термінову нараду, тому не може спілкуватися з активістами. Долгих повідомив, що гарантує виконання вимоги щодо медичних закладів області.

«Якщо в будь-якому закладі на Житомирщині буде відмовлено людині в прийомі, керівник цього закладу більше не працюватиме»,- сказав Долгих і пообіцяв, що з 19 лютого, якщо буде потреба, медичні заклади прийматимуть поранених з Києва.

Щодо інших вимог, то заступник губернатора не може точно сказати про їх виконання. Активісти просять надати письмову відповідь до 18 години – на цей час запланований мітинг біля облдержадміністрації на площі Корольова.

Ярослав Долгих особисто засудив те, що відбувається у країні і сказав, що розуміє людей, бо сам стояв на Майдані (у 2004 році Долгих був активістом Помаранчевої революції і кричав «Ганьба» тодішньому губернатору Рижуку – ред.).

Також заступник губернатора сказав, що поки не збирається виходити з Партії регіонів, але натякнув, що колеги по фракції розглядають такий варіант.

Нагадаємо, що до мітингувальників виходив заступник губернатора Олександр Никитюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі