Події

«Війна» з пам’ятниками Леніну у райцентрах Житомирської області

21 February 2014, 22:25

21 лютого, після того, як вночі був повалений пам’ятник Леніну в Житомирі, подібна хвиля прокотилася й іншими райцентрами області.

Зокрема, Житомир.info повідомили, що вдень 21 лютого пам’ятник Леніну демонтували у місті Коростишеві. 

Фото сайту Типовий Коростишів.

Такаж інформація надходила від читачів із Любара.

В Коростені демонтаж пам’ятника ініціював міський осередок Комуністичної партії. Люди звернулися до мера Володимира Москаленка з проханням перенести пам’ятник Леніну з центру міста. Про це Москаленко розповів у своєму інтерв’ю Коростень ТВ, - повідомляє офіційний сайт міста.

«Наш осередок Комуністичної партії звернувся, щоб ми прийняли заходи по демонтажу пам’ятника в центрі міста і перенесли його в інше місце. Їм було не просто прийняти таке рішення, але ми розуміємо, що утримати ситуацію з війною з пам’ятниками нам буде неможливо з часом. Тому, щоб ми не попали в розряд, де шоу – елемент вандалізму, ми зробимо це свідомо і спокійно. Знайдемо йому достойне місце, більше того, у нас є ідея створити в одному з парків алею періоду радянської доби 1917-1991 року, де розмістити пам’ятники героїв того часу», - розповів мер Коростеня Володимир Москаленко. 

Як повідомляв Житомир.info, 21 січня о першій годині ночі на Соборній площі Житомира активісти повалили пам’ятник Леніну, а голову встановили на барикадах перед облдержадміністрацією.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі