Політика

Верховна Рада розпочала засідання із вшанування пам’яті житомирянина Якова Зайка

22 February 2014, 13:12

Сьогодні, 22 лютого, перед початком засідання Верховної Ради народні депутати та всі присутні в залі вшанували хвилиною мовчання Якова Зайка, який помер 18 лютого на 74-му році життя і був похований у Житомирі 21 лютого 2014 року.

«18 лютого у Києві, на вулиці Інститутській загинув наш колега, депутат першого скликання Зайко Яків Якович. Письменник, митець, патріот, який був вчора похований у місті Житомирі… Прошу пом’янути всіх його пам'ять хвилиною мовчання», - звернувся до присутніх в залі засідань Верховної Ради народний депутат від Житомира Геннадій Зубко.

Яків Зайко - народний депутат України першого скликання, журналіст, редактор, творець мирної «житомирської революції» 1989 - 1990-го років. Він

народився 4 квітня 1940 року у Білорусі, в селі Делятичі Новогрудського району Гродненської області. Життя присвятив журналістиці. З 1984 року редагував інформаційний вісник «Новини Житомирщини», був секретарем правління обласної організації Спілки журналістів України. З 1989 року - голова журналістського кооперативу «Посередник», головний редактор газети «Трудова Волинь», головний редактор газет «Стенограма», «Фермер - вільний селянин» (м. Київ). Як народний депутат України першого скликання (1990-1994) входив до складу Комісії з питань гласності та засобів масової інформації, був одним із засновників Народної ради.

Прес-служба народного депутата України Геннадія Зубка (фракція ВО «Батьківщина»)

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі