Політика

У житомирському Правому секторі з’явився «лідер-самозванець», який в 2004 році працював у штабі Партії регіонів

3 March 2014, 13:22

Офіційно лідером житомирського Правого сектору є Олег Піонтківський, який був назначений Дмитром Ярошем координатором Правого сектору в Житомирській області. Однак нещодавно з’явилась інформація про організацію «Правий сектор Полісся», очолювану Олегом Лагнюком, який намагається використати здобутки Правого сектору у Житомирі.

Про це йшла мова під час брифінгу в Житомирській облдержадміністрації 3 березня.

«Ми з хлопцями 19 лютого штурмували обласну раду, згодом доєдналися до народу при штурмі приміщення обласного управляння МВС. Далі зайняли приміщення обласної держадміністрації і звідси вели боротьбу з тогочасним режимом Януковича. Ми беремо на себе відповідальність за повалення пам’ятника Леніну, Карлу Марксу, беремо відповідальність за те, що в офісі Компартії знищили пропагандистські ідоли. Уже після цих подій з’явилась людина - Олег Лагнюк, який не мав жодної причетності до штурму ОДА, УМВС, але зараз намагається розколоти Правий сектор, посварити нас між собою», - повідомив координатор Правого сектору у Житомирській області Олег Піонтківський.

Більше того, з’явилась інформація, що у Житомирі за ініціативи Лагнюка був створений Громадський комітет оборони, в який, за словами псевдо-лідера правих сил, увійшли представники СБУ, міліції, Правого сектору Полісся та Демократичний Альянс. Однак інформацію про співпрацю з Правим сектором Полісся активісти Демальянсу заперечують.

За словами Святослава Васильчука, керівника Житомирського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта», у 2004 році Олег Лагнюк відповідав за пропаганду та ідеологію у штабі Партії регіонів під час тогочасних президентських виборів.

«Я Лагнюка знаю вже років 20. Це людина провокаторського налаштування. Він брав участь у руйнації Народного руху, УРП, і верх ганебності – це був 2004 рік під час президентських виборів він перейшов з Народного руху до Партії регіонів, де отримав посаду заступника голови обласного штабу ПР з питань пропаганди та ідеології», - розповів керівник житомирської «Просвіти» Святослав Васильчук.

«Наразі Олег Лагнюк не йде з нами на зв'язок, заявляє, що його назначили в Києві, а ми бандитське угрупування. Ми розцінюємо такі дії як сепаратизм та спробу дискредитувати Правий сектор у Житомирі з метою розколу організації. Ми плануємо зв’язатися з Києвом і вирішуватимемо дану проблему там. Ми не збираємося відокремлюватися від Києва і хочемо й надалі офіційно представляти інтереси Правого сектору тут, в Житомирській області», - повідомив Олег Піонтківський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі