Суспільство

9 березня у Коростені відкриють пам’ятник Шевченку, на який збирали кошти навіть у Москві

6 March 2014, 10:35

Цієї неділі увесь світ відзначатиме 200-річчя з дня народження видатного поета, письменника та художника Тараса Григоровича Шевченка.

З цієї нагоди у місті Коростені 9 березня о 12.00 на площі біля міського будинку культури по вулиці Грушевського, 3 відбудеться урочисте відкриття пам’ятника Великому Кобзарю. Наразі Коростень – єдине місто в Житомирській області, де на такому високому рівні вшановують пам'ять видатного поета.

Про це  Житомир.info повідомили в прес-службі мерії Коростеня.

Пам’ятник буде встановлено за сприяння голови правління ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолія Левицького. Знаковим є те, що кошти на створення пам’ятника тарасу Шевченку дали не тільки жителі Житомирської області, а й земляки, які проживають в місті Москва.

Пам’ятник Тарасу Шевченку в Коростені вже є. Його планували перенести до міського будинку культури. Та жителі залізничного мікрорайону під час громадських слухань виступили проти перенесення пам’ятника з однойменного парку. Тому було вирішено встановити новий пам’ятник Великому Кобзарю. Робота над скульптурою, висота якої становить 7,60 м, тривала п’ять місяців. Крім того, до 200-річчя біля міського будинку культури було повністю реконструйовано площу, яка згодом носитиме ім’я видатного поета. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі