Влада

В Бердичеві самооборона звела барикаду під РДА, бо хоче, щоб районом керувала «своя» людина

10 March 2014, 18:17

В Бердичеві представники народної самооборони заблокували приміщення райдержадміністрації. Люди кажуть - мають власну кандидатуру на пост голови адміністрації, втім переконані, їм нав’язують іншого керівника.

«Громада міста Бердичів однозначно вирішила виставити свою кандидатуру на пост голови райдержадміністрації. Це було погоджено з фахівцями і цю людину особисто знають і з нею працювали. Ми поїхали з ним і представили його нашому новому голові облдержадміністрації Кізіну, начебто все погодили. На сьогоднішній день ситуація змінилась. Нам хочуть поставити людину яка не має ніякого досвіду роботи в районі. Просто людину від політичної партії «Свобода», - розповів координатор Самооборони м. Бердичів Володимир Сенча.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін каже, що кандидатура «свободівця» дійсно розглядається, втім влада прислухатиметься до думки громади міста.

«Жодних кадрових призначень і подань на керівників районних державних адміністрацій ще немає. Я жодних подань ще не підписував. Ми звичайно будемо прислухатись не тільки до громади бердичівщини, але і до інших громад, щодо призначення на посади. Я особисто, як голова облдержадміністрації, не підпишу жодного подання на людину, яка не сприймається громадою, не сприймається середовищем, яка чимось себе заплямувала», - каже Сидір Кізін.

Щодо блокування приміщення Бердичівської райдержадміністрації Сидір Кізін додає, що спілкувався з керівником Народної самооборони особисто.

«Я говорив з керівником Народної самооборони Андрієм Парубієм і отримав відповідь, що по Бердичеву координатора народної самооборони немає. Тому, якщо хтось говорить від імені народної самооборони, то до нього є питання», - каже Кізін.

За вихідні біля Бердичівської райдержадміністрації виросли барикади. Саме так представники місцевої самооборони відреагували на можливу кандидатуру нового очільника району. Люди кажуть, вони проти того, щоб на посади призначали лише за партійними ознаками.

«Бердичівська самооборона наполягає на своїх вимогах і заявляє, що нікого чужого ми сюди не пустимо. Ми будемо боротись за своїх кандидатів, за тих людей, яких знають місцеві люди, і вказівок зверху ми не будемо сприймати», - каже координатор самооборони Бердичева Володимир Сенча.

Тим часом губернатор обіцяє порадитись з громадою, а бердичівська самооборона готова блокувати адміністрацію допоки район не очолить саме їх кандидат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі