Місто

У Житомирі стоять рекламні стріт-борди, які не потребують дозволів та погоджень з міською радою

11 March 2014, 15:37

Протягом останніх місяців в центрі Житомира з’явилися нові рекламні конструкції – стріт-борди на причіпах, які встановлюють в людних місцях.

Нерідко такі мобільні конструкції встановлюють на тротуарах, на узбіччях доріг, де вони заважають пішоходам, або зменшують обзорність проїжджої частини, що може призвести до ДТП.

Фото зроблене під час встановлення стріт-борду на майдані Соборному ввечері 10 березня

Стріт-борд, в який впирається пішохідний перехід на майдані Перемоги. Фото зроблене 10 березня

Як стало відомо Житомир.info, будь-хто може розмістити подібну рекламу будь-якого змісту, практично, в будь-якому місці, сплативши від 700 до 2000 грн. в місяць. Окремо оплачується періодичне переміщення даних конструкцій по місту. При цьому підприємцю зовсім не потрібно жодних дозволів та погоджень. 

За словами директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрія Самборського, розміщення таких рухомих стріт-бордів у Житомирі ніким не погоджується, оскільки такий вид реклами вважається рекламою на транспорті.

Відповідно до ст. 18 Закону «Про рекламу» розміщення реклами на транспорті погоджується лише з власником об’єкту транспорту. При погодженні розміщення реклами на транспорті втручання у форму та зміст реклами забороняється.

У цьому ж законі вказано, що розміщення реклами на транспорті повинно відповідати вимогам безпеки та ПДР. За умови розміщення реклами на транспорті з дотриманням вимог безпеки і правил дорожнього руху забороняється вимагати від власників транспортних засобів отримання дозволів, погоджень, інших документів щодо розміщення реклами.

Станом на 11 березня, по місту розміщено близько 10 таких пересувних рекламних конструкцій. Щоправда на деяких з них уже прикріплені повідомлення про незаконне розміщення та зазначено, що відповідно до рішення міськвиконкому КП «Реклама» доручено демонтувати пересувну конструкцію.

Коментарі працівників ДАІ та представників міської влади дивіться у сюжеті.

Стріт-борд на Старому бульварі. Фото зроблене вранці 11 березня

Чи відповідає розміщення таких мобільних рекламних конструкцій вимогам безпеки та чи не порушує їх встановлення правил дорожнього руху, дивіться найближчим часом у відеосюжеті Житомир.info.

Згідно пропозицій фірми, що встановлює такі мобільні конструкції, в Житомирі є десятки вільних місць і ваша реклама може з’явитися навіть посеред Соборного майдану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі