Місто

ДАІ Криму дозволило розміщувати рекламу на пересувних конструкціях, які заполонили Житомир

11 March 2014, 17:43

Поки чиновники вирішували, хто має контролювати «мобільну рекламу» у Житомирі, вона заполонила центр міста. З цим нашестям намагалися впоратися працівники ДАІ. Але максимум, що вони можуть - виписати штраф за неправильну паркову.

«Ми безпосередньо встановили особу, яка розміщує ці транспортні засоби в заборонених місцях. В листопаді-грудні 2013 року вони розміщувались на перехрестях, тротуарах та заважали учасникам дорожнього руху. На цього громадянина було складено адміністративний протокол за статтею 122 частиною 1, згідно з якою санкцією є штраф у розмірі 255-349 гривень», - розказує інспектор організації дорожнього руху Житомирського міськвідділу міліції Олександр Сердюк.

За словами інспектора, минулого року на цього підприємця складали протоколи шість разів, за що зараз він судиться з Державтоінспекцією. Після цього чоловік став обачнішим - він більше не паркує свої мобільні рекламні щити у заборонених місцях. Працівники продовжують реагувати на звернення громадян - виїжджають, фіксують і надають відповіді. Але переконують: реально вплинути на діяльність підприємця можуть тільки у Житомирській міській раді.

Там повідомили, що вже взяли ситуацію на контроль. Є рішення виконавчого комітету від 18 грудня про заборону встановлення таких конструкцій.

«Ситуація там дуже проста. Житомирські підприємці отримали технічний висновок в ДАІ Криму на ці причепи і ця реклама у них йде як реклама на транспорті. За законом, місто не має до цього ніякого стосунку і ніяк вплинути не може. Але ми відпрацювали іншу лінію поведінки і зможемо вплинути на ситуацію вже найближчим часом», - повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

За його словами, остаточно це питання буде вирішено впродовж десяти днів і «реклама на колесах» більше не дратуватиме житомирян.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі