Влада

Попередня влада розповсюджувала міфи про 100 мільйонів перевиконання бюджету, - голова Житомирської облради

11 April 2014, 14:58

 Інформація про більше 100 мільйонів гривень перевиконання бюджету за 2013 рік не відповідає дійсності.

Про це сказав голова Житомирської обласної ради Віталій Француз.

«То все міф про сотні мільйонів, перевиконання бюджету за минулий рік складає 3 мільйони 700 тисяч. Інші кошти, це те, що, наприклад, виділені галузі медицини, але тендер не відбувся і їх не використали», - сказав Віталій Француз.

Один з активістів зауважив, що колишній губернатор Сергій Рижук у перерві сесії облради 10 квітня сказав, що він залишив у бюджеті «плюс 170 мільйонів».

«Порівнявши цифри і перевіривши, з’ясували, що це абсолютно надуті цифри і з тих ста з лишнім мільйонів, про які нам говорили (попередні керівники області), насправді бюджету розвитку – 3 мільйони 700, тобто нічого, фактично – нуль. Так само і по всій країні коли нам розповідали представники режиму Януковича, що у нас ростуть проценти жирів у маслі і надої молока на душу населення. Виявляється у Житомирської області перше місце (по Україні) по промисловому виробництві, а насправді ми бачимо зубожіння навколо, бездоріжжя, люди просто на межі бідності, підприємства закриваються. Те, як маніпулювати статистикою при попередній владі ми добре знаємо. Насправді ситуація катастрофічна», - наголосив губернатор Житомирської області Сидір Кізін.

Нагадаємо, що 29 квітня відбудеться чергова сесії обласної ради, під час якої будуть розглядати питання про внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі