Місто

Міськвиконком зупинив будівництво АТБ в центрі Житомира

7 May 2014, 13:04

Будівництво супермаркету АТБ на розі вулиць Київської-Театральної у Житомирі зупинили.

Рішення «Про вжиття невідкладних заходів щодо усунення порушень вимог земельного та містобудівного законодавства в м. Житомирі» виконком Житомирської міської ради прийняв на своєму засіданні 7 травня.

Враховуючи висновки комісії з питань самоврядного контролю в галузі будівництва, використання та охорони земель у м. Житомирі, з метою збереження історичної частини міста та припинення порушень земельного та містобудівного законодавства, виконавчий комітет Житомирської міської ради вирішив:

«зупинити проведення будівельних робіт по вул. Київській, 6 в м. Житомирі, що розпочате Приватним підприємством «Творчо-виробничий центр «Олеся» через недотримання вимог п.2.5 рішення сесії Житомирської міської ради від 26.02.1993 року щодо цільового використання земельної ділянки та порушення зобов’язань щодо проектування та будівництва багатоповерхового багатоквартирного житлового будинку згідно рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 23.07.2008 року № 533», - йдеться у рішенні виконкому.

Юридичному департаменту Житомирської міської ради доручили протягом 15 днів з моменту прийняття рішення підготувати заяви до прокуратури, суду та інших уповноважених державних органів з метою скасування реєстрації декларації про початок будівельних робіт та вилучення земельної ділянки.

Під час голосування за відповідний проект рішення сесійну залу, де проходило засідання виконкому, залишили троє його членів, серед них – Андрій Федірко та Наталія Волинець. Решта членів виконавчого комітету, присутніх у залі, проголосували за цей проект рішення.

Контроль за виконанням рішення покладено на першого заступника міського голови Сергія Сухомлина.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня житомирські активісти прийшли до Держсільгоспінспекції в Житомирській області та вимагали акт про нецільове використання земельної ділянки на розі Київської-Театральної.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі