Місто

У Житомирі між шістьма учасниками хочуть провести конкурс на кращий проект реконструкції Михайлівської

16 May 2014, 09:15

У Житомирі влада хоче провести закритий конкурс на кращу проектну пропозицію «Реконструкція вулиці Михайлівської у місті Житомирі».

Відповідний проект рішення міськвиконкому опублікований на офіційному сайті мерії.

У програмі Конкурсу наголошується, що при визначенні найкращого проекту необхідно врахувати, що ця вулиця, відповідно до генерального плану Житомира, знаходиться в межах історико-архітектурних зон міста, а також є вулицею з рядовою забудовою, характерною для європейських міст  кінця ХІХ – початку ХХ ст.

Перед учасниками Конкурсу ставляться такі завдання:

- Реконструкцію вулиці Михайлівської розглядати разом з прилеглими кварталами. В проектні пропозиції включити рішення щодо впорядкування забудови по вулиці Бориса Лятошинського та проїзду Скорульського.

- При реконструкції забезпечити максимально можливе відтворення:

- загального вигляду вулиці на момент її остаточного формування (початок ХХ ст.);

- архітектурного вигляду, естетики фасадів будівель та споруд, які мають архітектурну та історичну цінність;

- відміток твердого покриття вулиці у відповідності до її історичного рівня;

- співвідношення цоколів фасадам будівель, які мають архітектурну цінність.

- Визначити режим використання вулиці Михайлівської, як пішохідної. У відповідності до режиму використання вирішити питання:

- завантаження об'єктів громадського обслуговування;

- доступність до прибудинкових територій житлових будинків, які знаходяться вздовж вулиці, що реконструюється.

- Проаналізувати можливість:

- максимального використання дворових просторів для громадських функцій. Запропонувати відповідні функціонально-архітектурно-планувальні рішення;

- реконструкції дахових просторів житлових будинків, будівель і споруд, які знаходяться вздовж вулиці Михайлівської, з метою влаштування мансардних поверхів у відповідності до технічного стану основних конструкцій. Запропонувати відповідні архітектурно-планувальні рішення.

- В складі проектних пропозицій розробити план комплексного благоустрою вулиць з елементами та графікою мощення, з рішеннями щодо вертикального планування, відведення поверхових дощових стоків, озеленення, освітлення (в т.ч. рішень щодо візуального сприйняття фасадів, реклами, інших елементів в нічний час). Запропонувати рішення щодо:

- влаштування сезонних майданчиків закладів громадського харчування, в тому числі їх зовнішній вигляд;

- елементів дизайну міського середовища, в тому числі: вивісок, реклами тощо в комплексі з архітектурою будівель та споруд.

-  Надати пропозиції щодо організації в одному з громадських об'єктів по вулиці Михайлівській міні-музею однієї вулиці - вулиці Михайлівської.

Даний Конкурс закритий, проводиться в один тур.

Участь у ньомуі беруть окремі авторські колективи, юридичні особи, які отримують запрошення від Замовника конкурсу.

Конкурс планують оголосити 19 червня 2014 року. Термін подачі конкурсних проектів для участі - до 18 год. 00 хв. 26 серпня 2014 року.

Замовником Конкурсу встановлюється преміальний фонд, який складає 30 000 грн. Розподіляється фонд  наступним чином.:

- перша премія – 20 000 грн.;

- друга премія – 10 000 грн.

Переможець Конкурсу (а саме, проект, який відзначений 1-ою премією) отримає право на розроблення проектно-кошторисної документації, а також на здійснення авторського нагляду під час виконання будівельно-монтажних робіт. Робота журі, організація Конкурсу здійснюється на громадських засадах.

Організатором Конкурсу є управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради спільно з Житомирською обласною організацією Національної Спілки архітекторів України.

ПЕРЕЛІК авторських колективів, юридичних осіб, які отримують запрошення від Замовника конкурсу «Реконструкція вулиці Михайлівської в місті Житомирі»

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2013 року вулицю Михайлівську в Житомирі почали реконструювати з капремонту тепломережі.

Розпочати реконструкцію Михайлівської тодішня влада міста планувала у вересні минулого року. Планувалося, що вартість капітального ремонту вулиці складе 17 млн. 790 тис. грн., в т. ч. перша черга – 7 млн. 526 тис. грн. та друга черга – 10 млн. 264 тис. грн.

Тендер на будівельні роботи першої черги реконструкції Михайлівської виграло ПП «БудМаксПлюс» (м. Житомир, директор Лариса Григорян), яке вже до Нового 2014 року мало відремонтувати частину вулиці від Великої Бердичівської до Лятошинського за 3,5 млн. грн.

Нагадаємо, житомирські архітектори вважають, що магазин «Спорттовари» псує вигляд Михайлівської.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі